Hlavní obsah

Podle Fergusona prý za tahanice s Rooneym může agent

LONDÝN

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson se otřel o hráčské agenty. Skotský kouč po dlouhých tahanicích kolem nové smlouvy útočníka Wayna Rooneyho prohlásil, že mají na fotbalisty špatný vliv.

Foto: manutd.com

Alex Ferguson a Wayne Rooney po podpisu smlouvy.

Článek

"Když hráčům končí smlouvy, musíte se domluvit na nové. Na tom se nic nemění. Dneska se ale musíte také dohodnout s jejich agenty, a to je obtížné," citovala Fergusona agentura AP. "V hráčích problém není, spíš někteří agenti dělají problémy," dodal.

Skotský kouč je přesvědčen, že agenti mají nad hráči příliš velkou moc. "Fotbalisté živí agenty ze svých kapes, a ti nad nimi mají z nějakého důvodu velký vliv. To je oproti starým časům velká změna," přidal.

Proto se prý Ferguson obával i Rooneyho odchodu. "Samozřejmě. Hráče sice můžete dobře znát, ale už ne jeho agenta," uvedl.

Anglický reprezentant nejprve oznámil, že chce z United odejít, o pár dnů později ale obrátil a podepsal novou pětiletou smlouvu. S údajným platem 250 000 liber (6,9 miliónu korun) týdně se Rooney stal nejlépe placeným hráčem světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články