Hlavní obsah

Čech drží čisté konto už 871 minut a Chelsea vládne Premier League

LONDÝN
Aktualizováno

Před domácími fanoušky ještě v letošní sezóně v Premier League nepustil míč za svá záda. Petr Čech vychytal i v 9. kole anglické nejvyšší soutěže všechny soupeřovy střelce, tentokrát Wolverhamptonu, a zažívá snový start do sezóny. Jeho Chelsea se vrhla do obhajoby loňského titulu ve velkém stylu. A český brankář ve službách Blues na tom má nemalou zásluhu.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech má míč bezpečně v rukavicích. V domácích zápasech je zatím neprůstřelný.

Článek

„Pokud udržíte čisté konto, máte největší šanci na vítězství v zápase,“ říká starou pravdu reprezentační gólman, jenž na Stamford Bridge udržel zastavil všechny míče už v devátém soutěžním utkání v řadě a prodloužil svou neprůstřelnosti na 871 minut.

„V domácích zápasech góly nedostáváme, ale nejdůležitější je, že se nám podařilo všechny tyto duely vyhrát,“ mne si ruce osmadvacetiletý fotbalista. „Vítězství bych samozřejmě případné čisté konto obětoval, ale já jsem za ta čistá konta rád právě proto, že nám pomáhají zápasy vyhrávat,“ vysvětloval pro The Sun.

Chelsea v devíti zápasech Premier League vybojovala 22 bodů a s pohodlným náskokem pěti bodů vévodí celé soutěži. Prozatím marně Blues nahání trojice Arsenal, Manchester United i Manchester City. „V minulé sezóně nám domácí rekord v neinkasovaných brankách pomohl k zisku double (kromě Premier League triumfovala Chelsea také v FA Cupu), takže doufejme, že se to bude v této sezóně opakovat,“ dodal Čech.

Reklama

Související témata: