Hlavní obsah

VIDEO: Naběhne si, pravou míč přiťukne a levou skóruje. To je Chicharito

PRAHA

Zase on a zase rozhodl! Fanoušci a odborníci jásají a velký Sir Alex nešetří chválou. Kdože je tím velebeným? Javier Hernández. Manchester United postoupil v úterý do čtvrtfinále Ligového poháru až zásluhou gólu v poslední minutě. A hádejte, kdo ho vsítil. Správně, Chicharito (česky Hrášek), jak se mu říká a jak má také napsáno nad svojí devítkou na zádech. Po ligovém duelu ve Stoke vzal mexický mladík do své režie i osud pohárového utkání s Wolverhamptonem.

Foto: manutd.com

Mexičan Javier Hernández z Manchesteru United při své typické oslavě gólu.

Článek

Dvaadvacetiletý Javier má nyní superformu a poslední trefy byly i tak trochu náplastí pro  manažera Manchesteru United Fergusona a jeho duši rozdrásanou kauzou Rooney. Koučův komentář v britském tisku k úternímu zásahu tomu odpovídá: "Byl to naprosto geniální, nádherný gól. Přiťukl si míč, z obránce  udělal panáky a skvěle to trefil... Chicharito si poprávu zaslouží potlesk, protože pro nás získal vítězství v hodině dvanácté,“ připomíná trenér, jehož tým porazil Wolves 3:2.

„Cením si na něm, že pracuje každou minutu na hřišti. Javier je velký profesionál, na trénink se hrne jako první, z placu obchází jako poslední,“ líčí Ferguson.“Jeho první dotek s míčem a kontrola balónu a předvídavost je skvělá a stále se zlepšuje,“ nechává se unášet 68letý manažer, který už viděl nemálo talentů.

Schopnosti nové hvězdy Manchesteru United ocenil v rozhovoru pro BBC i útočník Michael Owen. „Opravdu udělal ten nejlepší dojem - je rychlý, důrazný, skvělý v koncovce. I když je tu teprve krátce, fanoušky už si zcela získal,“ přiznává držitel Zlatého míče z roku 2001.

Reklama

Související témata: