Hlavní obsah

Liverpool porazil Bolton 1:0 a má první výhru ze soupeřova hřiště

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili v 9. kole anglické ligy v Boltonu 1:0 gólem Maxiho Rodrígueze z 86. minuty a poprvé v soutěži naplno bodovali na půdě soupeře. Díky těsné výhře se posunuli ze sestupových pozic na 12. místo.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský manažer Roy Hodgson

Článek

Trápící se velkoklub je po druhém ligovém vítězství za sebou na dobré cestě z krize a na pátý Tottenham ztrácí už jen tři body. Svěřenci trenéra Roye Hodgsona zvítězili venku v soutěžním utkání poprvé od 26. srpna, kdy porazili turecký Trabzonspor ve čtvrtém předkole Evropské ligy.

Argentinský hrdina utkání Maxi čtyři minuty před koncem po Torresově povedené patičce zblízka prostřelil domácího brankáře Jussiho Jääskeläinena a vstřelil důležitou premiérovou branku v sezoně. Bolton s Liverpoolem prohrál v posledních osmi vzájemných zápasech a v Premier League přišel o domácí neporazitelnost.

V dalším utkání deklasoval nováček Newcastle díky hattricku Kevina Nolana a dvěma gólům Sholy Ameobiho Sunderland 5:1. Za "Černé kočky" snížil až v poslední minutě kanonýr Darren Bent.

Záložník Nolan se trefil v domácí soutěži už sedmkrát a v tabulce střelců se dotáhl na vedoucí duo Florenta Maloudu z Chelsea a Carlose Téveze z Manchesteru City.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Aston Villa - Birmingham 0:0, Newcastle - Sunderland 5:1 (26., 34. a 70. Nolan, 45.+4 z pen. a 70. Ameobi - 90. Bent), Bolton - Liverpool 0:1 (86. Maxi Rodríguez).

Reklama

Související témata: