Hlavní obsah

Benítez vrací kritiku kouči Liverpoolu: Hodgson neví, o čem mluví

Fotbalisté Liverpoolu oslavili teprve první výhru na hřišti soupeře v této sezoně Premier League. Manažer Roy Hodgson neúspěchy kdysi obávaného klubu často sváděl na špatnou přestupovou politiku svého předchůdce Rafaela Beníteze. „Jenže mluví o věcech, kterým nerozumí,“ vzkázal Benítez svému nástupci na Anfield Road před duelem Ligy mistrů svého Interu proti Tottenhamu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Hodgson by se raději měl soustředit na své hráče, vzkázal Benítez

Článek

Liverpool sice před sezonou vyhlašoval vysoké cíle, ale realita je zatím hodně krutá. Z deseti zápasů Premier League už Hodgsonovi svěřenci čtyřikrát prohráli a dokázali pouze třikrát zvítězit.

Benítez po svém odchodu z Liverpoolu litoval hlavně fanoušky, kteří musejí přihlížet úpadku svého klubu. A neváhal označit jako hlavní viníky bývalé majitele Toma Hickse a George Gilletta a bývalého ředitele Christiana Purslowa.

Teď obrací svůj hněv vůči Hodgsonovi, který si mimo jiné na jeho adresu nedávno postěžoval, že vykázal Kennyho Dalglishe z tréninkového centra v Melwoodu. Podle Beniteze není Hodgson schopen rozeznat pravdu, kterou má přímo před očima. A jeho prohlášení na tiskových konferencích jsou prý stále horší a horší.

„Někteří lidé prostě nevidí kněze na vrcholu cukrové hory,“ přirovnal současný kouč Interu prohlášení svého kolegy k neschopnosti vidět jasně černý knězův oblek na bílém okolí cukrové hory.

Benítez: Měl by se soustředit raději na práci

„Pan Hodgson možná není v Liverpoolu dostatečně dlouho. My jsme dali fanouškům hrdost. Bojovali jsme kvůli nim, kvůli klubu i hráčům. Možná tomu prostě nerozumí. Místo pomlouvání by se měl soustředit na své hráče, má před sebou hodně práce,“ pokračoval Benítez.

Zároveň také bránil svoji přestupovou politiku během svého působení na Anfield Road, do níž se Hodgson trefuje.

„Zanechal jsem po sobě kádr s hodnotou 300 milionů liber, třináct hráčů z mužstva byli reprezentanti,“ dodal Španěl.

Reklama

Související témata: