Hlavní obsah

Manchester spasil v nastavení autor dvou branek Park Či-song

PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United vydřeli v sobotním zápase 11. kola anglické Premier League těsnou výhru 2:1 nad Wolverhamptonem. Domácí zachránil korejský záložník Park Či-song, jenž vstřelil obě branky. Nejprve se prosadil v nastaveném čase prvního poločasu a rozhodující trefu si schoval na závěrečné minuty celého utkání. Minimálně do zítřejšího zápasu Liverpool - Chelsea se Manchester posunul do čela tabulky.

Článek

Bez Wayna Rooneyho, jehož klub poslal nabírat síly do USA, zato v základní sestavě s Owenem Hargreavesem, se představili United proti Wolverhamptonu. Pro bývalého anglického reprezentanta to byl první start od začátku zápasu po více než dvou letech problémů se zraněnými koleny a po zánětu šlach. Zahrál si ale jen necelých deset minut, když se jej kouč rozhodl nahradit Bebem.

Blízko k prvnímu vstřelenému gólu byli v 26. minutě hosté. Milijas se objevil v dobré střelecké pozici, ale jeho ránu zblokoval mimo tyče obránce Vidič. V nastaveném čase poslal hezkou přihrávku do středu Darren Fletcher a Park Či-song otevřel za domácí tým skóre zápasu.

Vyrovnáno bylo po hodině hry, když se v pokutovém území United prosadil Ebanks-Blake a prostřeli brankáře Van der Sara mezi nohama. V 79. minutě se navíc sám před brankou Manchesteru objevil střídající Steven Fletcher, ale přestřelil. Naštěstí měli domácí v sestavě Park Či-songa. Ve třetí minutě nastaveného času se Korejec vydal s míčem u nohy z pravé strany do středu kolem tří hráčů soupeře a střelou k tyči rozhodl.

Tottenham po úterní výhře v Lize mistrů nad obhájcem prvenství Interem Milán překvapivě propadl na půdě Boltonu. Domácí těžili ze hry svého kapitána Daviese, který nejprve otevřel skóre a čtvrthodiny před koncem zvyšoval z penalty již na tříbrankový rozdíl. Hutton s Pavljučenkem sice rychle snížili a v závěrečných sekundách se Tottenham snažil o vyrovnání, místo toho v nastavení definitivně rozhodl Petrov.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Manchester United - Wolverhampton 2:1 (45. a 90.+3 Park Či-song - 66. Ebanks-Blake), Bolton - Tottenham 4:2 (31. a 76. z pen. Davies, 56. Steinsson, 90.+2 Petrov - 79. Hutton, 87. Pavljučenko), Birmingham - West Ham United 2:2 (64. Jerome, 73. Ridgewell - 48. Piquionne, 58. Behrami), Blackburn - Wigan 2:1 (58. Pedersen, 68. Roberts - 75. N'Zogbia), Blackpool - Everton 2:2 (10. Eardley, 48. Vaughan - 13. Cahill, 50. Coleman), Fulham - Aston Villa 1:1 (90. Hangeland - 41. Albrighton), Sunderland - Stoke 2:0 (9. a 86. Gyan).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články