Hlavní obsah

Liverpool porazil Chelsea dvěma góly Torrese, Arsenal nestačil na Newcastle

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea Londýn se chtěli v 11. kole Premier League vrátit na první místo tabulky, odkud je po včerejší výhře nad Wolverhamptonem sesadil Manchester United. Jenže jejich plány před zápasem s Liverpoolem vzaly brzo za své, když už v jedenácté minutě prostřelil Petra Čecha Fernando Torres a španělský kanonýr vstřelil v prvním poločase i druhou branku zápasu.

Článek

Už v jedenácté minutě Fernando Torres zpracoval parádní přihrávku obloučkem od Kuijta a prostřelil Petra Čecha poprvé. Před koncem prvního poločasu se španělský kanonýr prosadil znovu. Tentokrát se trefil přesným obloučkem k levé tyči branky hostí, bezmocný Čech se dokázal za balonem pouze ohlédnout.

Chelsea se ocitla v krizi, takže trenér Ancelotti na začátku druhého dějství povolal do boje Drogbu. Hosté v útoku ožili, Ramires ale hlavičkoval nepřesně a Reina poté vyrazil střelu Žirkova. Brankář Liverpoolu se zaskvěl také v 65. minutě, když zlikvidoval velkou šanci Drogby. Na druhé straně se blýskl i Čech, když v 74. minutě špičkou kopačky vykopl střelu Kuijta.

Arsenal zaznamenal během týdne druhou porážku. Po středečním zaváhání s Šachtarem Doněck v Lize mistrů podlehl nováčkovi z Newcastlu 0:1. Svěřenci trenéra Arséna Wengera tak poprvé v sezoně na svém stadionu nevstřelili branku a po West Bromwichi zde prohráli s dalším nováčkem soutěže.

Utkání rozhodl v poslední minutě úvodního poločasu razantní hlavičkou útočník Andy Carroll. Arsenal nedokázal překonat pozorného brankáře Tima Krula, kterému i dvakrát pomohlo břevno. Zápas nedohrál domácí stoper Laurent Koscielny z Francie, který dostal v nastavení červenou kartu. Záložník londýnského celku Tomáš Rosický zůstal v druhém ligovém utkání za sebou pouze na střídačce.

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli potvrdil i v Anglii svou kontroverzní pověst. Dvacetiletá letní posila z Interu Milán nejprve na hřišti nováčka z West Bromwiche vstřelila během šesti minut prvního poločasu své dva premiérové ligové góly, po hodině hry však Balotelli dostal červenou kartu za nakopnutí Youssoufa Mulumby. Sám postižený byl v závěru také vyloučen.

Domácí, za které nenastoupil Roman Bednář, v Premier League prohráli na své půdě první utkání v sezoně. Manchester naplno bodoval po třech předchozích soutěžních prohrách a udržel se na čtvrté pozici.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Arsenal - Newcastle 0:1 (45. Carroll), West Bromwich - Manchester City 0:2 (20. a 26. Balotelli), Liverpool - Chelsea 2:0 (11. a 45. Torres).

Reklama

Související témata: