Hlavní obsah

Cristiano Ronaldo uspěl v soudním sporu s Daily Telegraphem

LONDÝN

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo uspěl v soudní při s britským listem Daily Telegraph. Deník před dvěma lety nařkl tehdejší hvězdu Manchesteru United z neprofesionálního chování během léčby zranění. Právníkům současné opory Realu Madrid se podařilo přesvědčit soud, že tvrzení listu byla nepravdivá. Daily Telegraph se omluvil a zaplatil Ronaldovi nezveřejněnou částku jako vyrovnání.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid během zápasu s Levante.

Článek

Jeden z nejčtenějších britských listů před dvěma lety napsal, že útočník v době, kdy si léčil zraněný kotník, navštívil klub v Los Angeles, kde pil alkohol a tančil bez berlí na parketu. Ronaldův právník u soudu prohlásil, že tyto nepravdivé informace poškodily obraz jeho klienta a způsobily mu potíže.

"Ronaldo zmiňovaný klub navštívil, ale nepil alkohol tam, ani jinde v Los Angeles," uvedl jeho právník Allan Dunlavy s tím, že se Portugalec bavil s přáteli v soukromém boxu a pil nealkoholické energetické nápoje. Vedení Manchesteru o jeho pobytu v Kalifornii vědělo.

"Jsem za ten výsledek rád," uvedl v tiskovém prohlášení po dohodě s listem Ronaldo, jenž se soudu nezúčastnil. "Jsem hodně pyšný na svůj profesionalismus. Beru trénink a rehabilitaci velmi vážně, a nikdy bych proto nepil alkohol a netancoval na parketu bez berlí, jak lživě napsal Daily Telegraph," dodala pětadvacetiletá ofenzivní hvězda.

Ronaldo nevyhrál soudní při s tiskem poprvé. Před dvěma lety akceptoval finanční vyrovnání od listu The Sun, jenž napsal, že dostal od Manchesteru 8000 liber pokuty za používání mobilního telefonu během tréninku. Částku tehdy věnoval na charitu na svém rodném ostrově Madeira.

Reklama

Související témata: