Hlavní obsah

VIDEO: Liverpoolu se probudil šutér Torres, odskákal to Čech

LIVERPOOL

Jen obličej v dlaních coby gesto smutku a rozčarování provázelo od začátku sezóny všechny fanoušky Liverpoolu. Po odvolání trenéra Beníteze a jmenování Hodgsona se však zdá, že se tradičnímu anglickému týmu blýská na lepší časy. Gerrard a spol. v neděli oslavovali již třetí ligovou výhru v řadě. Reds si na Anfield Road vyšlápli na obhájce trofeje a lídra letošního ročníku Chelsea, když zvítězili 2:0. Oba góly Petru Čechovi vstřelil probouzející se šutér Fernando Torres.

Článek

Španělský útočník se poprvé trefil na konci 11. minuty po přesném pasu Dirka Kuijta a svůj gólový příděl završil krátce před přestávkou výstavní trefou ke vzdálenější tyči. Za 33 minut tak šestadvacetiletý forvard nastřílel stejný počet branek jako v dosavadním průběhu ligové sezóny. Celý Liverpool i díky jeho gólové impotenci vstoupil do letošního ročníku mizerně, v posledních zápasech se však výsledkově zvedá.

Sám Torres se trápil od konce loňské sezóny. Po častých zraněních se jen těžko dostával do formy a neklid si přenesl i do reprezentace. Španělé se tak při tažení za titulem mistrů světa opírali spíše o střelecké umění Davida Villy. „Bylo to pro mě těžké období, ale nyní se cítím lépe a zlepšuji se každým dnem,“ citoval Torrese The Sun po dvou trefách do sítě Chelsea.

Torres: Vše, co udělám, oblétne do minuty svět

„Netuším, zda mohu v brzké době hrát svůj nejlepší fotbal, ale doufám v to. Konec loňské sezóny byl pro mě náročný, zejména mistrovství světa. Zavinila to má častá zranění,“ pokračoval Torres. „V životě fotbalisty jsou dny, kdy jste často kritizováni. Cokoliv, co udělám, oblétne svět během jediné minuty. Chápu očekávání fanoušků a chci bojovat, abych je naplnil. Chci se dostat zpět do vrcholné formy,“ dodal Španěl.

V táboře Blues byla po prohře nálada samozřejmě horší. Trenér Chelsea Carlo Ancelotti však vyzdvihl výkon Reds. „Všichni hráči (Liverpoolu) hráli pro tým. Z tohoto důvodu si zasloužili zvítězit. Ale my nehráli dobře. V první půli jsme nebyli dostatečně rychlí. Ve druhé části nebylo snadné dostat se zpět do zápasu. Ačkoliv jsme hráli lépe, nakonec se nám návrat do zápasu nepodařil,“ mrzelo italského stratéga.

I přes prohru s Liverpoolem má Chelsea rozehranou soutěž dobře. Ačkoliv Manchester United stáhl náskok fotbalistů ze Stamford Bridge na dva body, Blues jsou stále lídrem Premier League. A další sokové, Arsenal i Manchester City, ztrácejí už bodů pět. „Musíme zůstat soustředění a nepřipouštět si obavy. Přestože jsme prohráli, naše situace je stále dobrá. Musíme se připravit na další domácí zápas proti Fulhamu ve středu. Pořád jsme totiž v lepší pozici než naši rivalové,“ dodal Ancelotti.

Reklama