Hlavní obsah

Manchesterské derby gól nepřineslo, Čech doma znovu neinkasoval

Očekávané derby Manchesteru City a Manchesteru United skončilo ve 12. kole Premier League bez branek. Oběma týmům tak narostlo manko na vedoucí Chelsea, která zvítězila na Stamford Bridge nad Fulhamem 1:0. Další domácí čisté konto si tak připsal Petr Čech. Arsenal porazil díky dvěma brankách Šammacha Wolverhampton a Liverpool remizoval s Wiganem 1:1.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech opět vychytal čisté konto.

Článek

Trenér Manchester United Sir Alex Ferguson nemohl do vypjatého derby poslat Rooneyho, který si léčí ve Spojených státech kotník. Uzdravit se naopak stačil na druhé straně bývalý fotbalista United Tevez. Ani Argentinec se však nedokázal prosadit proti defenzivě hostí. Podobně jako Berbatov, který nastoupil na hrotu United.

Utkání příliš vzrušujících momentů nepřineslo, oba týmy totiž vsadily na poctivou obranu. Krátce před přestávkou se do příležitosti dostal Tevez, ale na Van der Sara nevyzrál. Krátce nato mohl na druhé straně slavit gól Berbatov, ale ani on neuspěl. Gólman Hart si poradil i se střelou Evry. I ve druhém poločase se hra většinou odehrávala uprostřed hřiště. Až v posledních patnácti minutách si mírnou převahu vypracovali hosté. Ale i Berbatovovy pohledné nůžky skončily pouze v rukavicích domácího brankáře. Takže nakonec 157. manchesterské derby skončilo bez branek.

Šammach dvěma zásahy zařídil výhru Arsenalu

Chelsea opět dokázala, že na domácím hřišti je neporazitelná. Po prohře na půdě Liverpoolu přivítali svěřenci Carla Ancelottiho Fulham. V bráně domácích se opět objevil Petr Čech a opět před domácími fanoušky udržel čisté konto. O vítězství Blues 1:0 rozhodl po půlhodině hry Essien. Čechova domácí neprůstřelnost trvá již 871 minut.

I v dalším utkání měla česká reprezentace své zastoupení v podobě Tomáše Rosického, který nastoupil v základní sestavě Arsenalu. I Kanonýři o víkendu prohráli, ve 12. kole si však připsali tři body. Obě branky na hřišti předposledního Wolverhamptonu vstřelil Šammach. Marocký útočník se prosadil poprvé už v úvodní minutě a na konečných 2:0 uzavřel v minutě poslední po asistenci Fabregase.

Na čtvrté vítězství v řadě útočili fotbalisté Liverpoolu na půdě Wiganu. Staronový ostrostřelec Fernando Torres, který dvěma zásahy potopil v minulém kole Chelsea, otevřel skóre zápasu po Gerrardově asistenci už v sedmé minutě. Domácím se však podařilo vyrovnat ve druhé půli, když se trefil Rodallega.

V dalších zápasech se v přestřelce radovala ze tří bodů Aston Villa, která porazila Blackpool, překvapení sezóny Newcastle podlehl Blackburnu, West Bromwich, za který nenastoupil Roman Bednář, remizoval s West Hamem a Everton vyrovnal v utkání s Boltonem na 1:1 v poslední minutě nastavení.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:
Aston Villa - Blackpool 3:2 (28. Downing, 60. Delfouneso, 89. Collins - 45.+1 Harewood, 87. Campbell), Chelsea - Fulham 1:0 (30. Essien), Newcastle - Blackburn 1:2 (47. Carroll - 3. Pedersen, 82. Roberts), West Ham - West Bromwich 2:2 (43. Parker, 50. Piquionne z pen. - 38. Odemwingie z pen., 71. Pablo), Wigan - Liverpool 1:1 (52. Rodallega - 7. Torres), Wolverhampton - Arsenal 0:2 (1. a 90.+4 Šammach), Everton - Bolton 1:1 (90.+4 Beckford - 79. Klasnič), Manchester City - Manchester United 0:0.

Reklama

Související témata: