Hlavní obsah

VIDEO: Vyhlášený surovec Premier League Barton poslal pěstí soupeře k zemi

Surovec Joey Barton se opět předvedl! Ve 12. kole Premier League fotbalista Newcastlu udeřil pěstí Mortena Gamsta Pedersena. Navíc v přerušené hře. Červené kartě unikl pouze díky tomu, že byl hlavní rozhodčí k celé situaci otočený zády. Zpětně však může dostat až třízápasový distanc.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City. Ilustrační foto.

Článek

Celý incident se odehrál krátce po vyrovnávací brance Newcastlu, kterou před domácím publikem zařídil ve 47. minutě Carroll. Rozhodčí Mike Jones právě uděloval žlutou kartu Bartonovu spoluhráči Hoilettovi. K celé situaci se chtěl přiřítit také osmadvacetiletý záložník domácích. Cestou však zavadil o rameno Pedersena, který ve 3. minutě otevřel skóre. Barton se na něj zlostně otočil a uhodil Nora pěstí přímo do hrudi. Pedersen se skácel k zemi.

O několik okamžiků později, když chtěl sudí zjistit, co se stalo, ukazoval Barton, že Pedersena odstrčil pouze dlaní. Jelikož rána pěstí unikla i oběma asistentům, mohl zůstat Barton na hřišti až do konečného hvizdu. Jeho Newcastle však nakonec prohrál 1:2, rozhodující gól vstřelil v 82. minutě Roberts. Anglického rodáka z Huytonu však pravděpodobně čeká stop na tři zápasy, který může zpětně udělit FA.

Každý ať si udělá obrázek sám, zni z Blackburnu

„Nechtěl bych nějak odvádět pozornost od toho, že jsme vyhráli. Ale kdokoliv se na zpomalený záběr podívá, zjistí, co se stalo. Co se má stát, stane se,“ prohlásil po konci utkání kouč Blackburnu Sam Allardyce pro The Sun a nepřímo tak vyzval FA, aby se celou situací zabývala.

Postižený Pedersen byl ze zákroku Bartona šokovaný ještě po zápase. „Každý se může podívat, co se stalo. Teď bude záležet na FA, zda to bude řešit. Já jsem tu od toho, abych hrál fotbal,“ prohlásil devětadvacetiletý záložník.

Středeční exces nebyl první, kterého se Barton dopustil. Naposledy byl v roce 2009 vyloučen za faul na Xabiho Alonsa, který v té době oblékal dres Liverpoolu. Poté se ostře pohádal s tehdejším koučem Newcastlu Alanem Shearerem a vedení klubu ho vyřadilo z týmu.

Newcastle, který patří k nejpříjemnějším překvapením letošní sezóny Premier League, a který v předchozím kole zvítězil nad Arsenalem, je na páté příčce, Blackburnu po dvanácti odehraných kolech patří 13. příčka.

Reklama

Související témata: