Hlavní obsah

Asistent kouče Chelsea Wilkins dostal nečekaně padáka

LONDÝN

Ve fotbalové Chelsea náhle skončil asistent trenéra Ray Wilkins. Vedení londýnského klubu bez dalších podrobností uvedlo, že neprodlouží pravé ruce hlavního kouče Carla Ancelottiho kontrakt a toto rozhodnutí má okamžitý efekt.

Článek

Bývalý záložník Chelsea a čtyřiaosmdesátinásobný anglický reprezentant Wilkins tak ukončil své druhé trenérské působení na Stamford Bridge. Poprvé pomáhal v letech 1999 a 2000 tehdejšímu trenérovi Gianluku Viallimu, v roce 2008 se do klubu vrátil pod Luizem Felipem Scolarim.

Po Brazilcově odvolání dokonce krátce tým s Petrem Čechem v brance vedl jako dočasný hlavní kouč, po příchodu Guuse Hiddinka se zase posunul do role asistenta.

V ní čtyřiapadesátiletý Wilkins zůstal také během vlády současného kouče Ancelottiho, i proto, že vzhledem ke svému tříletému působení v AC Milán v druhé polovině 80. let mluví plynně italsky. S Ancelottim se na San Siru v roce 1987 těsně minuli.

"Ray má opravdu modrou krev, Chelsea proudí v jeho žilách. Jeho srdce bije ve dvou jazycích, to mi hodně pomohlo. Bez něj bychom nevyhráli vůbec nic," napsal Ancelotti ve své autobiografii, která vyšla před dvěma měsíci.

Reklama

Související témata: