Hlavní obsah

Manchester United vydřel dvěma góly v závěru remízu s Aston Villou

BIRMINGHAM

Fotbalisté Manchesteru United vybojovali ve 13. kole anglické Premier League díky dvěma gólům v poslední desetiminutovce remízu na hřišti Aston Villy 2:2 a udrželi si ligovou neporazitelnost v této sezóně.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru United vydřeli remízu na hřišti Aston Villy

Článek

Po prvním poločase zápasu, v němž se utkali staří trenérští rivalové Garard Houlllier a Alex Ferguson, to na žádnou přestřelku nevypadalo.  Berbatov sice v 17. minutě obelstil ofsajdovou past soupeře, ale branku minul.

Ve druhé půli však začal narůstat tlak domácích.  Downing i Agbonlahor ještě pálili do tyče, ale  v 72. minutě už Van der Sar kapituloval. Obránce Brown fauloval v pokutovém území Ashleyho Younga, který z následného pokutového kopu nedal gólmanovi šanci. Hned za čtyři minuty se po chybě střídajícího Machedy trefil po rychlém protiútoku Marc Albrighton a hosté prohrávali už 0:2.

Federico Macheda však záhy svoji chybu napravil a po Flatcherově přihrávce se parádně trefil do horního růžky branky Aston Villy.  V hektickém závěru atraktivního duelu nakonec  vystřelil bod pro United Nemanja Vidič, který po pasu od Naniho uklidil míč hlavou do sítě domácí branky.

Manchester United mohou odsunout ze druhé příčky fotbalisté Arsenalu, pokud v neděli zvítězí na hřišti Evertonu.

Zaváhání městských rivalů nevyužili fotbalisté Manchesteru City. Čtvrtý tým tabulky doma jen remizoval s Birminghamem 0:0, potřetí za sebou se tak doma střelecky neprosadil. Na rozdíl tří bodů se mu přiblížil Bolton, který vybojoval vítězství 3:2 ve Wolverhamptonu, a také Tottenham. Ten doma porazil Blackburn 4:2.

V tabulce se po prohře 0:1 ve Wiganu propadá tým West Bromwich Albion. Český reprezentant v dresu hostů Roman Bednář nebyl kvůli zdravotním problémům ani na lavičce náhradníků.

Liverpool opět klopýtl, prohrál ve Stoke 0:2. Po ceněné výhře nad Chelsea tak přišly dva výsledky, které tým opět srážejí. Nejdříve remíza s Wiganem, nyní prohra s průměrným Stoke. Liverpool se v tabulce propadl na jedenáctou příčku, Stoke je o skóre desáté.

Výsledky 13. kola anglické fotbalové ligy:
Aston Villa - Manchester United 2:2 (72. A. Young z pen., 76. Albrighton - 81. Macheda, 85. Vidič), Manchester City - Birmingham 0:0, Newcastle - Fulham 0:0, Tottenham - Blackburn 4:2 (16. a 75. Bale, 42. Pavljučenko, 69. Crouch - 80. Dunn, 90. Givet), West Ham United - Blackpool 0:0, Wigan - West Bromwich 1:0 (70. Moses), Wolverhampton - Bolton 2:3 (69. Foley, 78. Fletcher - 1. vlastní Stearman, 62. Elmander, 67. Holden), Stoke - Liverpool 2:0 (56. Fuller, 90.+1 Jones).

Reklama

Související témata: