Hlavní obsah

Capello do anglické reprezentace povolal Bothroyda z druhé ligy

LONDÝN

Trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello povolal pro přípravný zápas s Francií útočníka Jaye Bothroyda z druholigového Cardiffu. První nominace se dočkali také forvard Andy Carroll z Newcastlu, obránce Chris Smalling z Manchesteru United a záložník Jordan Henderson ze Sunderlandu.

Článek

Osmadvacetiletému Bothroydovi vynesla nominaci skvělá střelecká forma. Odchovanec Arsenalu zatím ve všech soutěžích nastřílel 15 gólů a Cardiff díky němu vede druhou ligu.

Jednadvacetiletý Carroll dal v dosavadním průběhu anglické ligy sedm gólů, potýká se však s problémy mimo hřiště. Nedávno dostal pokutu za potyčku v baru a čelí obvinění, že napadl svou bývalou přítelkyni.

"Mluvil jsem o něm s šéfy Fotbalové asociace a ti řekli, že ho můžu vybrat," citovala Capella agentura Reuters. Italský kouč oba útočníky povolal jako náhradu za zraněného Wayna Rooneyho, Darrena Benta, Bobbyho Zamoru a Jermaina Defoea.

Capello udělal celkem devět změn oproti nominaci na říjnový zápas kvalifikace o postup na Euro 2012 s Černou Horou (0:0). Jednou z nich je i návrat obránce Micaha Richardse z Manchesteru City, který se v anglické reprezentaci objevil naposledy před třemi lety.

Reklama

Související témata: