Hlavní obsah

Čech místo oslav prožil velkou ostudu Chelsea. Arsenal už je druhý

LONDÝN

Šokující porážku 0:3 utrpěli doma fotbalisté Chelsea od Sunderlandu v nedělním utkání 13. kola Premier League. Na rozdíl dvou bodů se na vedoucí celek ze Stamford Bridge dotáhl Arsenal, který v neděli vyhrál 2:1 na hřišti Evertonu a přeskočil v tabulce Manchester United.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech při zákroku.

Článek

Měl to být velký den brankáře Petra Čecha, který mohl před svými fanoušky oslavit 150. nulu v dresu Chelsea a pokořit klubový rekord z roku 1927 v počtu čistých kont na domácím hřišti za sebou. O tom, že český reprezentant v domácí brance nebude slavit, rozhodl již těsně před přestávkou Nedum Onouha, který po parádním slalomu mezi statickými obránci Chelsea nedal Čechovi šanci.

Opařená Chelsea se neprobrala ani ve druhé půli a krátce po změně stran inkasovala znovu. Po Hendersonově pasu prostřelil českého gólmana Asamoah Gyan. Hororový zápas pro domácí zakončil trefou na 3:0 Danny Welbeck, který využil hrubky Ashleyho Colea.

Chelsea nezachránilo ani několik skvělých zákroků Petra Čecha.  Doma v neděli inkasovala v této ligové sezoně první branky a poprvé prohrála. Celkově si připsala třetí porážku.

Lepší náladu měl po nedělním zápase Premier League Tomáš Rosický. Kapitán českého národního týmu nastoupil do utkání s Evertonem v 66. minutě, kdy už Arsenal vedl po brankách Sagny a Fabregase nad Evertonem 2:0. Domácí už stačili těsně před koncem jen snížit zásluhou Cahilla.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:
Everton - Arsenal 1:2 (89. Cahill - 36. Sagna, 48. Fábregas), Chelsea - Sunderland 0:3 (45. Onouha, 52. Gyan, 87. Welbeck).

Reklama

Související témata: