Hlavní obsah

VIDEO: Čech nezabránil ostudě. Ancelotti viděl nejhorší zápas Chelsea

LONDÝN

Jen málokdo čekal něco jiného, než že fotbalisté Chelsea v nedělním duelu 13. kola Premier League proti Sunderlandu v pohodě navýší vedení v tabulce, jenže Blues nakonec předvedli snad nejhorší výkon v éře majitele Romana Abramoviče. Plánovaný rekordní zápis brankáře Petra Čecha vzal za své a porážka 0:3 je vůbec nejhorší domácí výsledek Chelsea za posledních osm let.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Petr Čech se rekordu nedočkal. Chelsea si uřízla ostudu se Sunderlandem.

Článek

„Všechno bylo špatně, nikdo nehrál dobře. Nikdy předtím jsem nezažil takový výsledek. Chelsea podala pod mým vedením nejhorší výkon,“ přiznal po utkání kouč domácích Carlo Ancelotti, který tým převzal v červnu 2009.

Chelsea nastoupila bez zraněných stoperů Johna Terryho a Alexe a obranná čtyřka ve složení Bosingwa, Ferreira, Ivanovič, Cole kupila jednu chybu za druhou. Těsně před přestávkou celou obranu zesměšnil parádním slalomem Nedum Onuoha.

„Ale i v minulosti jsme nastupovali bez důležitých hráčů a hráli jsme dobře. To se tentokrát nestalo. Nebyli jsme schopni hrát náš fotbal,“ pokračoval Ancelloti. Zároveň odmítl, že by měl chabý výkon jakoukoliv souvislost s nečekaným odvoláním jeho asistenta Raye Wilkinse. „Prohráli jsme, protože Sunderland byl lepší. Kvůli ničemu jinému, to opravdu ne.“

Ancelotii hráčům zápas připomene

Kouč plánuje s hráči krizovou schůzku. Po jejich návratu z reprezentačních srazů jim znovu promítne zpackaný zápas na videu. „Musíme se kvůli tomu sejít ve čtvrtek, aby se hráči znovu podívali na to, co se v neděli stalo. Tenhle výsledek je velkým překvapením. Nikdo není šťastný z toho, jak jsme hráli. Stále ale věřím, že máme dost silný tým na to, abychom získali titul.“

Chelsea i přes šokující porážku zůstává s dvoubodovým náskokem v čele Premier League před druhým Arsenalem. K marodům jako jsou John Terry, Alex, Frank Lampard a Michael Essien přibyl v neděli také obránce Ashley Cole, který si podle Ancelottiho slov poranil v neděli kotník.

Reklama

Související témata: