Hlavní obsah

Po Plašilovi pošilhává West Bromwich

LONDÝN

Český reprezentační záložník Jaroslav Plašil se objevil v hledáčku trenéra West Bromwiche Albion Roberta di Mattea, který by chtěl fotbalistu Bordeaux získat do svého kádru v zimním přestupním období.

Foto: Olivier Pon, Reuters

Jaroslav Plašil v dresu Bordeaux.

Článek

Informaci přinesla italská média, podle nichž Ital na lavičce West Bromwiche Di Mattea považuje osmadvacetiletého hráče za "kompletního záložníka" a pokusí se jej z francouzského celku získat na druhou polovinu sezóny. Plašil, který do Bordeaux přestoupil ze španělské Pamplony za 3 milióny eur, má ve francouzském celku smlouvu ještě na další tři roky. Di Matteo podle anglického Daily Mail nabídne za rodáka z Opočna dva milióny liber (58 miliónů korun).

Plašil by tak mohl ve West Bromwichi vystřídat dalšího českého reprezentanta Romana Bednáře, který je v klubu nespokojen kvůli tomu, že trenér upřednostňuje jiné útočníky. Spekuluje se, že by Bednář mohl přestoupit do druholigového Hullu.

O Plašila se podle britských médií zajímá také Sunderland. Do Bordeaux Plašil přestoupil v létě loňského roku. V probíhající sezóně nastoupil ke všem třinácti ligovým zápasům a dvakrát se radoval z branky. V sobotním utkání 13. kola Ligue 1 vstřelil v utkání proti Nancy rozhodující branku střelou z přímého kopu a Bordeaux vyhrálo 2:1.

Reklama

Související témata: