Hlavní obsah

Gerrard si v přípravě za Anglii poranil stehenní sval, může chybět až měsíc

LONDÝN

Záložník anglické fotbalové reprezentace Steven Gerrard si ze středečního přípravného duelu s Francií odnesl vážně poraněný zadní stehenní sval a podle lékaře FC Liverpool Petera Bruknera bude chybět tři až čtyři týdny. Ještě dnes by měl podstoupit podrobnější vyšetření.

Foto: Juan Medina, Reuters

Steve Gerrard se v přípravném zápase zranil.

Článek

Kondiční trenér jeho zaměstnavatele Liverpoolu Darren Burgess se kvůli tomu rozčílil na reprezentačního kouče Fabia Capella, který nechal Gerrarda na trávníku až do 85. minuty.

Na stránkách sociální sítě Twitter se pustil do anglického svazu jako celku. "Naprosto ignorovali dohodu a minulost. Bylo to naprosto amatérské a teď my platíme za jejich nekompetentnost. Naprosto ostudné," napsal Burgess, jehož výroky byly po 55 minutách smazány.

Gerrard měl podle dohody strávit na trávníku zhruba hodinu, ale po zdravotních problémech Garryho Barryho a Ria Ferdinanda ho Capello nechal hrát déle. Těsně před koncem zápasu se zkušený středopolař zranil.

Mnoho fanoušků gól nevidělo 

Italský kouč si za svým rozhodnutím stojí. "Potřebovali jsme na trávníku někoho zkušeného. Liverpool požádal, jestli by Gerrard mohl hrát jen hodinu. Nemohou rozhodovat, jak dlouho bude fotbalista hrát za národní tým. Kdyby to šlo, tak by hodinu hrál. Chápu, že jsou naštvaní, já jsem taky," řekl Capello.

Angličané prohráli ve Wembley s Francií 1:2. Branku Petera Crouche z 86. minuty přitom tisícovky domácích fanoušků neviděly, protože opustily ochozy ještě dříve.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články