Hlavní obsah

Podle Shearera trenér Capello anglickým fotbalistům nepomohl

LONDÝN

Bývalý kanonýr Alan Shearer zkritizoval trenéra anglické fotbalové reprezentace Fabia Capella. Národní tým se prý pod vedením italského kouče vůbec nezlepšil.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Když káže Fabio Capello... Angličané Glen Johnson, Wayne Rooney, Gareth Barry, Joe Hart a John Terry (zleva doprava) poslouchají kouče na tréninku.

Článek

"Fabio tady je dva a půl roku a nejsem si jist, jestli jsme se pod ním posunuli dopředu," citovala Shearera agentura Reuters. "Mám pocit, že kdyby byli všichni hráči zdraví, nevěděl by, jakým hrát systémem nebo jaké fotbalisty vybrat," uvedl autor 30 branek v 63 reprezentačních zápasech.

"Když se podíváme zpět, tak kvalifikace na mistrovství světa byla velký úspěch, ale od té doby jsme udělali krok zpátky," dodal Shearer, který si v minulé sezoně nakrátko vyzkoušel trenérské angažmá, svůj bývalý klub Newcastle ale v Premier League nezachránil.

Podle někdejšího hráče Southamptonu a Blackburnu za reprezentační neúspěchy může také příliš velké očekávání a špatná práce s mládeží. "Problém je v dětech. Co a jak je učíme. Tady musíme začít a zabere to hodně času. Bohužel, v Anglii nemáme trpělivost," prohlásil. "Před každým turnajem také očekáváme, že náš tým vyhraje. Je to fér? Já myslím, že ne," uvedl.

Jedním ze světlých bodů v anglickém týmu je podle Shearera jednadvacetiletý útočník Andy Carroll. "Na hřišti na mě udělal opravdu velký dojem. Má sice nějaké problémy, ale je mladý a měl by dostat šanci. Dává góly, je velký, silný a špatně se proti němu hraje. Když si dá do pořádku život, čeká ho velká budoucnost," prohlásil na adresu hráče, který byl nedávno zatčen kvůli napadení bývalé přítelkyně.

Reklama

Související témata: