Hlavní obsah

Bednář jde na měsíční hostování do druholigového Leicesteru

PRAHA/LONDÝN

Český fotbalový reprezentant Roman Bednář odchází z West Bromwiche na měsíční hostování do sedmnáctého celku druhé anglické ligy Leicesteru. Bude tak působit pod známým švédským trenérem Svenem Göranem Erikssonem. Ve středu podepsal s týmem smlouvu do 3. ledna 2011, sám však přiznává, že do West Bromwiche se již zřejmě nevrátí.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Fotbalový reprezentant Roman Bednář.

Článek

"Když už mě trenér jednou pustil, tak moje vize je, že se do West Bromwiche nevrátím. Už ze strany trenéra necítím důvěru," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK Bednář. "V tuhle chvíli chci být hlavně šťastný a pravidelně hrát. Podle mě je to správné rozhodnutí. Tohle hostování je proto, abych neseděl na lavičce. Proto budu makat naplno a bojovat. Věřím, že se prosadím," dodal.

Bednář strávil v druhé lize celou minulou sezonu a pomohl West Bromwichi k postupu do Premier League. V současném ročníku však nastoupil jen čtyřikrát a marně čekal na větší šanci. Složitou situaci se proto rozhodl řešit odchodem na hostování.

Leicesteru se pokusí pomoci poskočit na vyšší příčky a dostat se z pásma ohrožení sestupem. Aktuálně je jeho nový tým na sedmnáctém místě tabulky s pětibodovým odstupem před sestupovými pozicemi. "Tým je ale kvalitní a podle mě by měl být v tabulce úplně někde jinde, než je," tvrdí Bednář. Poprvé by měl nastoupit v pondělním utkání s Nottinghamem Forest.

Po dlouhé době si trénink užil

Ke zlepšení výsledků již pomáhá příchod trenéra Erikssona, pod nímž Leicester v druhé lize prohrál jen dva z osmi zápasů a šplhá tabulkou vzhůru. "Je to kvalitní trenér, čemuž odpovídá i jeho historie a týmy, které trénoval," uvedl k Erikssonovi Bednář, který dnes již absolvoval v novém působišti první trénink. "Trénink se mi líbil, hodně se pracovalo s míčem a hrálo se. Po dlouhé době jsem si to užíval s úsměvem," doplnil.

O sedmadvacetiletého Bednáře, který před příchodem do Anglie působil ve skotském Heart of Midlothian, Mladé Boleslavi a pražských Bohemians, se ucházelo hned šest týmů. Nakonec se český útočník rozhodoval mezi Hullem a Leicesterem.

"Rozhodl jsem se pro Leicester nejen kvůli trenérovi, ale také kvůli tomu, že to mám jen 45 minut jízdy a mohu tak dojíždět. Maximálně budu spát před zápasy na hotelu, ale jinak se nemusím stěhovat," vysvětlil Bednář.

I v Leicesteru ho čeká velká konkurence v útoku. Ať už je to veterán Darius Vasell, který má na kontě starty za anglickou reprezentaci, bývalí angličtí juniorští reprezentanti Martyn Waghorn a Matty Fryatt nebo zkušený Skot Steve Howard.

"Všechny znám. Jsou to podle mě docela kvalitní útočníci. Konkurence je pro mě jedině dobře. Jak ale říkám, nejdu sem proto, abych seděl na lavičce," dodal Bednář. Nové spoluhráče zná ze svého bývalého působení v druhé lize, ale hlavně z měsíc starého vzájemného měření sil v pátém kole Ligového poháru, v němž West Bromwich nad Leicesterem zvítězil 4:1.

Reklama

Související témata: