Hlavní obsah

Tevez je zhnusen poměry ve fotbale. Do čtyř let skončím, má jasno

Argentinec Carlos Tevez dal najevo své rozhořčení nad poměry panujícími v dnešním fotbalovém světě. Útočník Manchesteru City v rozhovoru pro argentinskou stanici TyC Sports dokonce přiznal, že jej fotbal nebaví a v horizontu pár let je připraven skončit. „Z fotbalu, ale zároveň z lidí, kteří se v něm pohybují, jsem zhnusený. Už nechci hrát dál, myslím to vážně,“ řekl doslova.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Argentinský fotbalista Carlos Tévez

Článek

„Fotbal je dneska jen o penězích a to se mi nelíbí. Pohybuje se v něm obrovské množství agentů, kteří zastupují tak mladičké hráče... Je strašné, jak tyto mladé fotbalisty nezajímá získávání trofejí. Jediné co chtějí, jsou peníze,“ prohlašuje šestadvacetiletý Tevez naštvaně.

„Mladí kluci si myslí, že ve fotbale něčeho dosáhli jen proto, že mají dva mobilní telefony a barák. Okolo fotbalu se prostě dneska motá tolik zkažených lidí, se kterými musíte neustále bojovat... A z toho už jsem unavený,“ doplňuje útočník Manchesteru City, který v letošním ročníku Premier League nasázel už devět branek.

Už nyní má Tevez jasno, že vrcholový fotbal hrát kvůli zmíněným poměrům dlouho nebude. „Vidím to tak ještě na tři čtyři roky v Evropě a potom skončím. V Argentině bych se vrátil do Bocy Juniors jen tehdy, pokud by mě o to požádal můj otec. Ale já osobně hrát v Argentině nechci,“ tvrdí Tevez.

„Když se mě zeptáte, strašně rád bych žil svůj bývalý život ve čtvrti Fuente Apache. Tak moc nemám rád svůj dnešní způsob života,“ vyznal se Tevez. „Už nechci dál trpět, chci svůj klid. V tomto momentě je pro mě fotbal pouhou prací,“ uzavírá.

Reklama

Související témata: