Hlavní obsah

VIDEO: Berbatov zničil soupeře pěti góly a je po boku Shearera. Nemůžu tomu uvěřit, říká

PRAHA/MANCHESTER

Podobný kousek se v historii anglické Premier League dosud povedl jen třem hráčům. Nasázet v jednom zápase pět gólů, to je skutečně umění. Teď se k trojici Alan Shearer, Andy Cole a Jermain Defoe přidal čtvrtý šutér. Útočník Manchesteru United Dimitar Berbatov zničil v sobotu pěti zásahy Blackburn a výraznou měrou tak přispěl k výhře Rudých Ďáblů 7:1. „Nemůžu uvěřit, že se mi to podařilo,“ říkal po zápase bulharský kanonýr.

Článek

V polovině října skolil Liverpool hattrickem a fanoušci United jej oslavovali jako hrdinu. Od té doby ale byla branka soupeřů pro Dimitara Berbatova zakletá. Deset zápasů vyšel v Premier League zakletá. Gólová erupce pak přišla v sobotu proti Blackburnu. Bulharský zabiják se trefil hned pětkrát v rozmezí sedmdesáti minut.

„Stále nemůžu uvěřit, že jsem dal pět gólů za zápas. Ale je to pravda,“ usmíval se Berbatov po zápase v rozhovoru pro stanici BBC Sport. Klíčem ke kanonádě prý byla brzká branka ze druhé minuty, která jej uklidnila. „Dodala mi sebedůvěru. Lidé mají na útočníky sklon dívat se jenom podle toho, kolik dají za zápas gólů. Mě spíš více zajímá, jak hraji. Ale je pravda, že proti Blackburnu to z mé strany bylo hlavně o těch gólech,“ přiznal devětadvacetiletý forvard.

„Něco podobného se mi sice kdysi podařilo, je to ale už hodně dávno. V době, kdy jsem ještě hrál doma v Bulharsku,“ sdělil Berbatov. Připojil se tak k trojlístku Alan Shearer, Andy Cole a Jermain Defoe, kteří jako jediní v dějinách Premier League dokázali v jednom utkání zamířit do černého pětkrát. „Stát po boku takovýchto hráčů je úžasná pocta.“

Nad výkonem svého svěřence se rozplýval i kouč Ďáblů Alex Ferguson. „Je to fantastický počin. Vždyť za dobu, co Manchester trénuji, se to povedlo jen Andymu Coleovi. A to už je hodně dávno,“ zavzpomínal pro Sky Sports News Ferguson. „A to mohl ještě v závěru přidat šestou trefu…,“ doplnil.

Reklama

Související témata: