Hlavní obsah

Chelsea se trápí dál, v Newcastlu pouze remizovala

NEWCASTLE

Mizérie ze strany fotbalistů Chelsea pokračuje. Svěřenci Carla Ancelottiho pouze remizovali v 15. kole Premier League na hřišti Newcastlu 1:1 a přepustili tak první příčku Manchesteru United, který v sobotu deklasoval Blackburn 7:1. Fotbalistům Tottenhamu se opět podařilo otočit nepříznivý vývoj zápasu. Po vítězství nad Arsenalem tentokrát prohrávali Kohouti s Liverpoolem, přesto nakonec slavili zisk tří bodů po výhře 2:1. Ten jim zajistil Lennon brankou v nastaveném čase.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Zklamaný brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Newcastle neskóroval v posledních třech ligových zápasech proti Chelsea, ale dnes vtrhl do zápasu velmi svižně. Český reprezentační brankář Petr Čech byl v prvních šesti minutách třikrát v nebezpečí. Při třetí šanci soupeře se špatně domluvil se spoluhráčem Alexem, který poslal podél vybíhajícího Čecha malou domů a dotírající Andrew Carroll zblízka uklidil míč do prázdné branky.

To bylo pro favorita velmi nepříjemné, protože prohrál všechna čtyři utkání v sezóně, v nichž inkasoval jak první. Proto se Blues pustili do soupeře a snažili se vyrovnat. Měli tlak, ale gól se jim podařilo dát až těsně před přestávkou. Prosadil se útočník Salomon Kalou, pro nějž to byl šestý zásah v sezóně.

Čech se vyznamenal při střele Guthrieho

Chelsea se snažila rozhodnout o důležitém vítězství celý druhý poločas. Na střely proto měla jednoznačnou převahu. Mezi tyče vystřelila celkem třináctkrát, zatímco domácí pouze třikrát. Přesto to byl nováček anglické ligy, který měl na kopačce vítězný gól. Jenže v 83. minutě perfektně zasáhl gólman Čech, který skvělým zákrokem zlikvidoval pokus, jenž na něj vyslal Danny Guthrie.

Následně však chyboval při vybíhání a střelu Wayna Routledge musel z brankové čáry vyhlavičkovat Ashley Cole a odvrátil tak hrozbu třetí prohry v řadě, což se Chelsea stalo naposledy v říjnu 1999. Vyhrát mohla i Chelsea, ale Kalou z úhlu překvapivě minul prázdnou branku.

V sestavě Newcastlu nastoupil ke svému 500. ligovému utkání veterán Sol Campbell.

Gól Aarona Lennona v druhé minutě nastavení zajistil Tottenhamu cenné vítězství 2:1 nad Liverpoolem. Na vítězný gól navíc nahrál Peter Crouch, bývalý útočník Liverpoolu.

Smolný zápas odehrál stoper Liverpoolu Martin Škrtel. Slovenský reprezentant v 42. minutě poslal hosty do vedení, když se prosadil ze standardní situace. Následně si však dal vlastní gól a pomohl Tottenhamu zápas otočit. Domácí navíc neproměnili pokutový kop za ruku Ngoga, když Defoe ani netrefil bránu.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Newcastle - Chelsea 1:1 (6. Carroll - 45. Kalou), Tottenham - Liverpool 2:1 (66. vlastní Škrtel, 90.+2 Lennon - 42. Škrtel).

Reklama

Související témata: