Hlavní obsah

VIDEO: To jsem nečekal, přiznal Ferguson po čtyřgólovém výprasku od West Hamu

LONDÝN

Ještě v sobotu se trenér Manchesteru United usmíval na celé kolo. Jeho svěřenci totiž v 15. kole Premier League rozprášili Blackburn 7:1. Po ofenzivním představení přišlo náhlé vystřízlivění. Ve čtvrtfinále Carling Cupu prohráli svěřenci Alexe Fergusona 0:4 na hřišti West Hamu. „To jsem nečekal,“ svěřil se šokovaný Ferguson po utkání novinářům.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Hlavu plnou problémů má po prohře s West Hamem kouč Manchesteru United Alex Ferguson

Článek

Jeho tým záhy přišel o neporazitelnost v probíhající sezóně a zároveň ztratil šanci potřetí v řadě zdvihnout trofej pro vítěze Carling Cupu. Skotský stratég vyslal do zápasu zcela odlišnou sestavu od té, která zesměšnila Blackburn. Volno dostal také Bulhar Dimitar Berbatov, jenž se do sítě Rovers trefil pětkrát.

A na výkonu současného lídra Premier League to bylo znát. Svůj bývalý klub dvakrát do první půle ztrestal Jonathan Spector, který se prosadil ve 22. a 37. minutě. Kdo by však očekával ve druhém poločase stíhací jízdu Rudých ďáblů, přepočítal by se. Kladiváři, v jejichž základní sestavě nastoupil i český fotbalista Radoslav Kováč, přidali ještě další dvě branky po zásazích Carltona Colea.

„Něco podobného jsem opravdu nečekal,“ kroutil po utkání hlavou Ferguson, který si do mrazivého večera oblékl i červenou čepici. „Když se podrobně podíváte na góly, které jsme inkasovali, zjistíte, jak laciné byly,“ pokračoval Skot na lavičce Manchesteru.

„Nebyli jsme na to připraveni. Byly to pro nás těžké rány,“ těžko hledal slova. „Měli jsme jednu nebo dvě menší šance a Gabriel Obertan povedeně střílel, ale brankář (Robert Green) jeho pokus zlikvidoval,“ litoval osmašedesátiletý kouč. „Ale zabíjely nás hlavně góly. Na téhle úrovni si nemůžeme dovolit tolikrát inkasovat,“ zakončil Skot, jehož tým se v sobotu představí v rámci 16. kola Premier League na hřišti Blackpoolu.

Reklama

Související témata: