Hlavní obsah

Manchester United chce do branky Němce Neuera

MANCHESTER

Kouč Manchesteru United Alex Ferguson se rozhlíží po trhu s gólmany a nejspíš si již vybral své nové brankářské eso po stárnoucím van der Sarovi. Podle Daily Mailu se jím má stát Němec Manuel Neuer, který v bundeslize chytá za Schalke. Po 24letém Neuerovi ale pokukuje i mnichovský Bayern, čeká se tedy velký souboj gigantů o talentovaného muže v rukavicích.

Foto: Ramon Espinosa, ČTK/AP

Německý brankář Manuel Neuer. Zůstane v Schalke, nebo zamíří jinam?

Článek

Zatímco Ferguson má jasno a v Manchesteru většinou platí, že koho skotská legenda chce, toho si do týmu také přivede, v Mnichově ještě rozhodnuti nejsou. Zatímco kluboví šéfové Uli Hoeness a Karl-Heinz Rummenigge by si Neuerův přesun do Alianz Areny přáli, trenér Louis van Gaal ještě váhá. Navíc Neuer by v případě odchodu z Schalke asi raději volil zahraničí než domácího rivala.

Neuer, který má v Schalke kontrakt do roku 2012, zatím odmítá hovořit o své budoucnosti. Jenže dřív nebo později bude muset. Obzvláště poté, co Schalke v bundesligovém utkání s Kaiserslauternem prohrálo 0:5 a na Neuera se snesla doslova tsunami kritiky. Schalke je navíc reálně ohroženo sestupem a do druhé ligy by se Neuerovi asi zrovna dvakrát nechtělo...

„To, co se nám stalo s Kaiserslauternem, byla katastrofa. Nemám žádné vysvětlení pro tak příšerný výkon. Chápu zlobu fanoušků, když budeme takhle hrát dál, určitě sestoupíme,“ kál se Neuer po zpackaném utkání.

U Fergusona má Neuer dveře otevřené. Sir Alex myslí na budoucnost a přemýšlí, jak nahradit již čtyřicetiletého Holanďana Edwina van der Sara. Ostatně, jednoho gólmana už přivedl, Aalesundu zaplatil 3,5 miliónu liber za Dána Anderse Lingegaarda. Van der Sara chce ale nahradit větší personou a Neuer by mohl být tím nejlepším tahem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články