Hlavní obsah

VIDEO: Nasriho parádní trefy uchvátily Anglii a Arsenal je v čele soutěže

PRAHA/LONDÝN

Jen slova chvály, uznání a obdivu se v Anglii po sobotním duelu s Fulhamem snášejí na hlavu záložníka Arsenalu Samira Nasriho. Třiadvacetiletý Francouz zařídil výhru Gunners v poměru 2:1, když vstřelil obě branky. Ale jaké! Pokaždé si pohrál s několika zadáky soupeře, v druhém případě dokonce i s brankářem a pak chladnokrevně zakončil. I kvůli Nasrimu se tak Arsenal vyhoupl do čela Premier League.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Záložník Arsenalu Samir Nasri.

Článek

První Nasriho chvilka přišla ve čtrnácté minutě. Ve vápně Fulhamu přebral balón, dvěma zasekávačkami posadil na zadek dva zadáky, aby poté prudkou ranou pod břevno poslal Arsenal do vedení. Fulham sice dokázal před přestávkou srovnat, v 75. minutě ovšem přišla další Nasriho lahůdka. Ladně se prohnal středem obrany, obešel dokonce i gólmana Schwarzera a střelou z úhlu zařídil svému týmu tříbodový zisk.

Arsene Wenger, kouč Arsenalu, byl z Nasriho výkonu unešený. „Moc mě potěšil. Ukázal obrovskou kvalitu, touhu a inteligenci. Svou hru oproti minulosti o moc zlepšil. Před oběma góly zachoval velký klid,“ prohlásil Wenger.

„Každému ukázal, jak moc je talentovaný. Tohle nikoho nenaučíte, to je prostě vrozený talent. A myslím si, že od něho uvidíme ještě větší věci,“ prorokuje Wenger.

Nasrimu se dostalo uznání i od soupeře, konkrétně od Diomansyho Kamary, autora jediné branky Fulhamu. „Je to neuvěřitelný fotbalista, světový hráč,“ uvedl pro Sky Sports. „Když proti vám hraje takovýto hráč, většinou zmůžete jen málo.“

Arsenal se tak po šestnáctém kole vyhoupl do čela Premier League, odstupy za ním jsou ale jen minimální. Vždyť čtvrtý Manchester City je pozadu o pouhé tři body. Boj o titul tak zůstává stále otevřený. „Je to nejvyrovnanější ročník, co pamatuji. Každý zápas je jako finále poháru,“ říká Wenger.

Reklama

Související témata: