Hlavní obsah

Souboj nováčků anglické ligy vyhrál West Bromwich

Zápas nováčků anglické fotbalové ligy dnes vyzněl jasně pro West Bromwich Albion, který v 16. kole přehrál na svém stadionu Newcastle 3:1. Vítězové se usadili na osmém místě tabulky.

Článek

West Bromwich byl v duelu jasně lepší, soupeře předčil hlavně kvalitou v útoku. Předvedl se především forvard Peter Odemwingie, jenž v druhém poločase skóroval dvakrát a definitivně zlomil odpor Newcastlu.

Úvodní gól zaznamenal v první půli Somen Tchoyi. Kamerunský záložník se trefil z rohu pokutového území do levého horního koutu branky hostů. Newcastle snížil až v nastaveném čase druhé půle, na jasné výhře WBA však již nic nezměnil.

Sunderland potvrdil svou úspěšnost na vlastním hřišti. V této sezóně doma ještě neprohrál a zdolal také poslední celek tabulky West Ham United 1:0. Sunderland měl neustálou převahu, jednoznačně pro něj vyzněla i statistika střel na bránu. Domácí pálili dvanáctkrát, zatímco hosté pouze dvakrát.

Vítěznou trefu si připsal v 34. minutě záložník Jordan Henderson, jenž využil přihrávky útočníka Asamoaha Gyana. Záložník Radoslav Kováč i brankář Marek Štěch strávili duel na lavičce náhradníků West Hamu.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo
West Bromwich - Newcastle 3:1 (71. a 89. Odemwingie, 32. Tchoyi - 90. Lövenkrands), Sunderland - West Ham United 1:0 (34. Henderson).

Reklama

Související témata: