Hlavní obsah

VIDEO: Kopačka Cahilla mi přistála nad okem. Vypadám jako Rocky, žertoval Čech

LONDÝN

Krev prýštící z roztrženého obočí Petra Čecha předznamenala pohromu fotbalistů Chelsea ve víkendovém pokračování anglické ligy. Český gólman po ošetření v zápase s Evertonem pokračoval, ale jeho tým čtyři minuty před koncem inkasoval vyrovnávací gól na 1:1. Blues se tak i nadále propadají do výsledkové i herní krize. Londýnský celek už čtyři utkání v řadě nepoznal v Premier League radost z vítězství!

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech má natržené obočí.

Článek

"Nechápu, proč jsme po koncentrovaném výkonu v prvním poločase byli po přestávce ustrašení a ustoupili jsme od naší hry k nakopávaným míčům. Po přestávce byl náš výkon úplně špatný,“ zlobil se po zápase Carlo Ancelotti, trenér Chelsea.

Podobného názoru byl i Čech. "V prvním poločase jsme podali dobrý výkon, kontrolovali jsme zápas i vývoj hry a také jsme dobře bránili. Soupeře jsme dokázali dostat pod tlak a výsledkem byla naše branka. Ve druhé půli to bohužel bylo přesně opačně - Everton dostal pod tlak nás. My jsme kazili jednoduché věci a nechávali protihráče odcentrovat a tím se oni dostávali do slušných příležitostí," řekl reprezentační gólman na svých oficiálních stránkách.

Vyrovnání nakonec nedokázal zabránit ani on sám. Ač se může mezi tyčemi přetrhnout, sám nemůže zvrátit stále větší mizérii, do níž se jeho klub propadá. A v sobotu navíc čelil drsnému zákroku Tima Cahilla z Evertonu. Ten zkusil sedmnáct minut před koncem dlouhý míč dostihnout skluzem, ale jen trefil kopačkou Čecha těsně nad levé oko. Fanouškům se ihned vybavily čtyři roky staré chvíle, kdy Hunt z Readingu trefil českého reprezentanta kolenem do hlavy a prorazil gólmanovi lebku.

Šití přišlo na řadu po zápase

Osmadvacetiletý rodák z Plzně zůstal v sobotu po zákroku australského brouska otřesen na zemi. Lékaři mu krvavý šrám ošetřovali pět minut, pomohli mu i s upravením vychýlené kontaktní čočky. "Podrážkou kopačky mi přistál nad okem. Museli mi dát na hřišti dva plastické stehy a pak mi to po zápase došili. Mám to celé oteklé, vypadám jako Rocky," žertoval brankář.

Hříšník vyvázl bez trestu. Pokud pomineme několik šťouchanců a peprných slov od kapitána Chelsea Terryho. „Cahill se nedopustil ničeho zakázaného. Čech utrpěl před lety nepříjemné zranění, ale není důvod mít k němu odlišný přístup ve srovnání s kýmkoli jiným. Kdyby Tim nešel důsledně za balónem, sám bych ho vytahal za uši,“ prohlásil David Moyes, trenér Evertonu.

Čech nakonec i ve čtvrtém utkání v řadě inkasoval. Po chybě obrany nedosáhl na hlavičku Beckforda v 86. minutě. Chelsea po remíze 1:1 klesla na třetí místo tabulky, když vyhrála jediný z minulých šesti zápasů.

A teď ji čeká série pravdy. Už o víkendu nastoupí proti nenáviděnému Tottenhamu, v dalším kole hraje Čechův tým doma s Manchesterem United a těžkou sérii zakončí na Arsenalu. „S Tottenhamem budeme mít ideální šanci udobřit si fanoušky. Je třeba ukázat charakter,“ narážel Ancelotti na skutečnost, že pro Chelsea není v Anglii prestižnějšího souboje než s borci Hotspurs.

Reklama

Související témata: