Hlavní obsah

Arsenal má "dalšího Rosického". Záhadné zranění boří naděje na titul

LONDÝN

Mělo jít o banální zranění a týdenní zápasovou absenci, jenže po třech měsících vedení Arsenalu přiznalo, že stoper Thomas Vermaelen nebude fit ani do ledna příštího roku, aniž by vysvětlilo proč. Že příběh belgického zadáka něco připomíná? Ano, nejspíš se většině fotbalových fanoušků vybaví nekonečná sága o záhadném zranění dalšího hráče Arsenalu Tomáše Rosického. Londýnský klub mohou zdravotní problémy klíčového obránce připravit o šance na titul.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Obránce anglického Arsenalu Thomas Vermaelen už letos do hry nezasáhne.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Vermaelen si  7. září poranil v reprezentačním utkání proti Turecku achilovku. Původní prognóza mluvila o návratu na hřiště po týdenním léčení. Pak dal manažer Arséne Wenger fanouškům naději, že se obránce vrátí před klíčovými zápasy podzimní části. Jenže nic z toho neplatí. Wenger nyní připustil, že Vermaelen nebude fit ani do konce roku.

„Nemám pro to žádné logické vysvětlení. Potřebujeme ale, aby byl co nejdříve zpátky,“ řekl kouč novinářům. „Na rentgenu vypadá šlacha zcela v pořádku. Ale jakmile si na nohu stoupne a šlachu napne, cítí bolest. Příčinu bolesti neznáme. Momentálně tak Thomas nemůže hrát,“ dodal.

Sagna: Tyhle zápasy musíme vyhrávat

Arsenal se po výhře nad Fulhamem dostal do čela Premier League (druhý Manchester United ztrácí bod, ale má o zápas méně), jenže ještě letos bude muset vedoucí příčku hájit v přímém souboji proti Manchesteru United a Chelsea. „Jestli chceme získat titul, musíme vyhrávat právě tyhle velké zápasy. Nechceme, aby pro nás skončila sezóna už v prosinci,“ burcuje obránce Bacary Sagna.

Trenér Arsenalu Arséne Wenger věří, že jeho tým má na titul.foto: Reuters/Darren Staples

Arsenal pět let marně čeká na zisk trofeje a nyní cítí velkou šanci na úspěch. Jenže podle expertů nakonec doplatí právě na slabou hru obrany, kde Vermaelen citelně chybí. Navíc v sobotním duelu s Fulhamem utrpěl otřes mozku další stoper Laurent Koscielny. Do středu obrany tak už připadá v úvahu jen Johan Djourou, který vynechal většinu minulé sezóny kvůli zranění kolena.

Wenger však nepropadá panice, podle něj je obranná hra týmu dostatečně kvalitní na to, aby Arsenal mohl bojovat o ligový triumf: „Věřím, že jsme jako tým v defenzivě silnější. V minulé sezóně naše obrana nebyla dostatečně pevná, abychom mohli získat titul. Chelsea také neztrácela vůbec body, teď je ztrácí. Jsem si jistý, že právě my máme nyní ty správné ingredience k získání titulu.“

Před klíčovými duely v Premier League však Arsenal čeká ještě středeční zápas Ligy mistrů proti Partizanu Bělehrad, který potřebuje Wengerův tým vyhrát, aby si zajistil postup do osmifinále soutěže. Tým bude v tomto utkání nadále postrádat zraněného kapitána Ceska Fabregase a dalšího záložníka Abou Diabyho.

Reklama

Související témata: