Hlavní obsah

Nasri bude nový Henry, říká kouč Arsenalu Wenger

LONDÝN

Trenér londýnského Arsenalu Arsene Wenger je nadšený z výkonů 23letého francouzského fotbalisty Samira Nasriho. Označil ho dokonce za nového Thierryho Henryho, který se během sedmiletého působení zařadil mezi klubové legendy a s 226 brankami je vůbec nejlepším střelcem Kanonýrů.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Francouzský středopolař Samir Nasri

Článek

Francouzský mladíček Nasri může hrát buď na kraji či ve středu zálohy, cítí se dobře tam i tam. Momentálně si nadmíru užívá volnosti, kterou mu dává absence zraněného tvůrce hry Arsenalu Cesca Fabregase. Svou kreativitu může znovu prokázat ve veledůležitém středečním utkání s Partizanem Bělehrad v Lize mistrů. Arsenal musí vyhrát, aby postoupil do dalších bojů klubové soutěže.

Talentovaný Nasri přišel z Marseille před dvěma lety a patří do početné skupiny hráčů, kterým Wenger pomohl ke světové extratřídě. „Je to inteligentní hráč, který chápe, že musí hrát tam, kde klubu nejvíce pomůže. Herně vyspívá a je mnohem produktivnější, a to je mu stále jen třiadvacet. Tolik bylo Henrymu, když přišel do Londýna, i ten se pak o dost zlepšil,“ prohlásil Wenger.

Podle kouče Arsenalu udělal Nasri dobře, že se k Arsenalu v létě 2008 připojil. „A dalším dobrým krokem by bylo prodloužit na Emirates smlouvu,“ doplnil Wenger. Ostatně Arsenal již francouzskému mladíkovi připravil lukrativní kontrakt až do roku 2015.

Reklama

Související témata: