Hlavní obsah

Fotbalisté Manchesteru City prohráli s Evertonem a promarnili šanci na první místo

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru City prohráli v 18. kole anglické ligy na vlastním hřišti 1:2 s Evertonem a promarnili šanci posunout se na první místo tabulky. Domácím nepomohla ani půl hodiny dlouhá přesilovka po vyloučení Victora Anichebeho. Původní dohrávka 18. kola byla teprve třetím duelem z původně plánovaného programu, zbylé zápasy byly o víkendu odloženy kvůli sněhové kalamitě.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Fotbalisté Evertonu se radují z branky.

Článek

City nebyl platný ani návrat Carlose Téveze, který v průběhu dne stáhnul žádost o přestup a v týmu se objevil poprvé od 4. prosince. Argentinský reprezentant a druhý nejlepší střelec ligy změnil názor po pohovorech s vedením a dokonce si mohl ponechat i kapitánskou pásku.

Everton ke čtvrté výhře ze hřiště City za sebou nasměroval už ve čtvrté minutě útočník Tim Cahill a stejný hráč v 19. minutě připravil druhou trefu pro Leightona Bainse.

Hosté poté přišli v 60. minutě po druhé žluté o Victora Anichebeho, City však díky vlastní brance Phila Jagielky pouze snížilo. Také domácí dohrávali v deseti, když v nastavení dostal červenou kartu obránce Kolo Touré.

City přišlo o šanci dostat se během Vánoce na první místo poprvé od roku 1929. Týmu trenéra Roberta Manciniho patří třetí místo s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Manchester United. Everton si připsal teprve čtvrtou výhru v sezóně a je čtrnáctý.

Anglie - 18. kolo
Manchester City - Everton 1:2 (72. vlastní Jagielka - 4. Cahill, 19. Baines).

Reklama

Související témata: