Hlavní obsah

V Anglii panikaří: Chelsea a United můžou hrát o titul play-off. Nejsou termíny

LONDÝN

Zima a přívaly sněhu nadělaly pořádné zmatky v anglické fotbalové Premier League. Řada odložených zápasů včetně souboje dvou posledních mistrů Chelsea a Manchesteru United nadělala velké starosti vedení ligy a způsobila chaos v termínovém kalendáři. Vyvrcholení bojů o titul v nejvyšší anglické soutěži tak může mít nakonec velmi neobvyklý průběh.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Zasněžený stadion v Londýně

Článek

Na 7. května je naplánován zápas mezi Manchesterem United a Chelsea na Old Trafford a je téměř jisté, že tento duel bude mít zásadní vliv na boj o ligový primát. Podle náhradního termínového kalendáře je možné, že hned za deset dní se oba soupeři v rámci ligy střetnou na Stamford Bridge, kde se původně mělo hrát minulý týden v neděli, jenže zápas byl odložen. Souboj o titul tak může mít nakonec téměř podobu jakéhosi play-off podobně jako třeba vyřazovací části Ligy mistrů.

Manchester United už má odložený zápas v Blackpoolu, který by měl být sehraný v náhradním termínu 25. ledna. Volný den pro zápas s Chelsea už se ale hledá obtížněji. Oba kluby nejspíš odehrají v dubnu a květnu patnáct zápasů při předpokládaném zapojení v Lize mistrů a Anglickém poháru.

Arsene Wenger: V zimě by měla být přestávka.foto: NikePremier League na každou sezonu vypisuje náhradní termíny, jenže první tři na 11. a 24. ledna plus 19. dubna jsou závislé na odvetách Anglického poháru. Zbývají tedy termíny uprostřed týdne na 17. a 18. května. Poslední kolo Premier League je na programu 22. května.

„S kluby se budeme snažit domluvit na možných termínech,“ ujistil mluvčí Premier League s tím, že se vhodné řešení situace určitě najde. Jenže při současných výkyvech počasí není možné vyloučit, že i další zápasy budou muset být odloženy.

Wenger: V zimě by měla být přestávka

V souvislosti s čím dál častějšími problémy s přírodními podmínkami pro fotbal v Anglii v zimním období se nechal slyšet manažer Arsenalu Arséne Wenger, že vedení ligy bude muset udělat do budoucna v termínové listině radikální změny.

„Myslím si, že na celém světě by se měl hrát fotbal od února do listopadu,“ uvedel Wenger v klubovém periodiku Arsenal Magazine. Podle něj by pak měli mít hráči volno v létě a prodlouženou přestávku přes zimu.

Wenger by ale neměl problém s tím, aby se v zimě konalo mistrovství světa, což se plánuje pro šampiopnát 2022 v Kataru. „Vedro je v Kataru velký problém. Mluví se o uspořádání MS v zimě. Proč ne? Nejsem proti,“ dodal manažer Arsenalu.

Reklama

Související témata: