Hlavní obsah

Umím toho víc než Rooney a Fabregas, tvrdí nejlepší junior Evropy Balotelli

Aktualizováno

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli se stal nejlepším hráčem Evropy do 21 let. Vyhrál v prestižní anketě Golden Boy (Zlatý chlapec), kterou vyhlašuje italský deník Tuttosport a hlasují v ní novináři z celé Evropy.

Foto: Reuters

Mario Balotelli je nejlepším juniorem Evropy.

Článek

Na třetím místě v anketě skončil brankář Atletika Madrid David de Gea a na druhém další zástupce Premier League Jack Wilshere z Arsenalu, kterého prý Balotelli vůbec nezná.

„Jakže se jmenuje? Wil...? Ne, tak toho fakt neznám, ale příště, až budeme hrát proti Arsenalu, tak si dám větší pozor. Možná mu ukážu trofej, abych mu připomněl, že jsem vyhrál,“ cituje Balotelliho britský Daily Mail. Wilshere přitom má za sebou start za anglickou reprezentaci a je považován za nejlepšího osmnáctiletého fotbalistu světa.

Teď vyhrát Zlatý míč...

Balotelliho hvězda se zatím v Manchesteru City ještě naplno nerozzářila, ale letní posila za 24 miliónů liber věří, že pomůže City k vítězství v Premier League. Potom by rád přestoupil do AC Milán, což je prý klub jeho srdce.

„V roce 2011 chci vyhrát Premier League, abych navázal na tituly s Interem Milán, a pak taky Evropskou ligu, kde jsme hlavní favorité. Tahle trofej mi ve sbírce chybí,“ řekl rodák z Palerma.

Balotelli také trvá na tom, že je lepší než jeho předchůdci jako Wayne Rooney, Cesc Fabregas či Rafael van der Vaart, kteří také trofej Golden Boy získali.

„Jen jeden z nich je o něco lepší než já. Jmenuje se Messi. Všichni ostatní jsou až za mnou. Těší mě, že jsem tu anketu vyhrál, ale kdo jiný by ji měl získat, když ne já? Teď je mým cílem získat Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa,“ dodal sebevědomě dvacetiletý mladík.

Reklama

Související témata: