Hlavní obsah

Wenger: Nastal čas dokázat, že jsme lepší než v minulých letech

S žádným jiným soupeřem nemají fotbalisté Arsenalu v poslední době tak negativní bilanci jako s Chelsea. Prohráli s ní všechny čtyři poslední zápasy, trenér Arséne Wenger však věří, že v pondělním utkání 19. kola anglické ligy to svému londýnskému rivalovi vrátí i s úroky. Jeho svěřenci prý mají jedinečnou šanci dokázat, že už fotbalově dospěli a že jsou lepšími hráči než v předchozích dvou letech.

Foto: Sport.cz

Arséne Wenger, kouč Arsenalu

Článek

"Máme skvělou příležitost dokázat, že jsme za poslední měsíce zaznamenali největší zlepšení ze všech týmů," prohlásil Wenger na dnešní tiskové konferenci. "Jsme stále velmi mladý tým, ale už musíme ukázat, že máme na to soupeřit s Chelsea a Manchesterem United. Tyto zápasy jsou klíčové pro celou sezonu," dodal.

Oba týmy se potkávají v době, kdy se jim příliš nedaří. Arsenal prohrál dva z posledních tří domácích zápasů, naposledy nezvládl důležitý souboj s Manchesterem United, Chelsea čeká na ligovou výhru dokonce už od 10. listopadu. Od té doby dvakrát prohrála a třikrát remizovala.

Zranění hráči Chelsea jsou zpět

"Nejsme ale blázni, abychom Chelsea kvůli tomu podcenili. Měla smůlu, že měla hodně zraněných. Teď už má ale zpátky Drogbu, Lamparda, Essiena a bude mnohem silnější. Pro nás to samozřejmě není dobře, ale na druhou stranu to znamená, že když ji porazíme, bude mít vítězství ještě větší cenu," prohlásil Wenger.

Francouzský kouč musel v posledních zápasech s Chelsea spolknout hořkou pilulku. Jeho svěřenci čtyřikrát za sebou v derby prohráli, když vstřelili jediný gól a naopak jedenáct inkasovali. Pět branek jim v posledních třech zápasech vstřelil kanonýr Didier Drogba, který má v utkáních s Arsenalem vynikající bilanci. V jedenácti zápasech pokořil jeho obranu hned třináctkrát.

Arsenal však věří, že poslední zápasy s Chelsea se již nebudou opakovat. "Jsou to jen statistiky. Tohle je nový zápas. Prohrávali jsme, ale jednoho dne musíme také vyhrát. A ten den bude v pondělí," řekl Wenger. "Doma si už nemůžeme dovolit zaváhat. Pro boj o titul by to mohlo být osudné," dodal.

Reklama

Související témata: