Hlavní obsah

Nešťastník Rooney se ze hry netrefil od března, Ferguson ho hájí

MANCHESTER

„Rudí ďáblové“ nejsou k poražení, v sedmnácti odehraných zápasech v Premier League zatím přemožitele nenašli. Panování fotbalistů Manchesteru United nad anglickou ligou však má jeden velký paradox - střelecké trápení Wayna Rooneyho. Renomovaný útočník již pěkných pár měsíců není tím obávaným gólovým zabijákem. Vždyť ze hry se naposledy trefil v březnu!

Foto: Darren Staples, Reuters

Wayne Rooney se chytá za hlavu, gól ne a ne dát...

Článek

Dopadlo to tradičně. Rooney si sice připsal nezištnou přihrávku na první gól, o obě trefy se však zase musel postarat Dimitar Berbatov. Především díky němu lídr tabulky doma porazil Sunderland 2:0 a pojistil si vedení v tabulce.

„Wayne měl několik slibných pokusů, chybělo mu štěstí. Opět se však dostává do své někdejší formy. Podal dobrý výkon, a to je potěšující,“ hájil vyhaslého kanonýra kouč Alex Ferguson a zdůraznil, že Rooneyho střelecká mizérie ho nezneklidňuje.

„Jsem naopak přesvědčen, že Wayne se už brzy opět stane nejnebezpečnějším zakončovatelem v Anglii,“ ujistil Ferguson.

„Rudí ďáblové“ si většinu utkání na Old Trafford s „Černými kočkami“ pohrávali podle libosti. O gólové vyznění jasné převahy se však musel postarat bulharský kanonýr Berbatov, nikoliv Rooney. „Dimitar klidně mohl nastřílet i čtyři - pět gólů. Měl skvělé příležitosti,“ liboval si Ferguson, jehož tým v lize desetkrát vyhrál a sedmkrát remizoval. „Dostali jsme se do dobré formy a máme potřebnou kvalitu zejména v defenzivě. Považuji to za dobré znamení,“ poukázal čerstvý rekordman v počtu dnů na lavičce klubu.

Jeden paradox si připsali i poražení. Při druhém gólu Berbatova nechtěně asistoval Anton Ferdinand, bratr slavnějšího stopera domácích Ria Ferdinanda. Nešťastně tečoval míč proti pohybu brankáře...

Ferguson také rozhodl o dalším slavném útočníkovi, který vinou častých zranění odehrál za United od léta 2009 pouze 23 zápasů. Michael Owen neodejde na hostování, ale dohraje sezónu v Manchesteru.

„Michael už s námi v týdnu trénoval a ukazoval se ve velmi dobrém světle. Pokud bude zdravý, může být důležitou součástí našeho mužstva. Navíc je skvělým příkladem pro mladé hráče. Vím, že o něj projevilo zájem několik klubů, ale Michael definitivně zůstane do konce sezóny u nás,“ vzkázal Ferguson všem zájemcům.

Reklama

Související témata: