Hlavní obsah

Liverpoolu se před zápasem se Spartou nahušťuje program

Poslední dva ligové duely fotbalistů Liverpoolu byly kvůli nepřízni počasí odloženy, což anglickému týmu komplikuje program v úvodu nového roku. Před zápasem se Spartou v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy (17. února) čeká "Reds" jedenáct zápasů během padesáti dní, přičemž především v úvodu ledna hrají každý třetí den.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský manažer Roy Hodgson

Článek

Poslední zápas sehrál Liverpool 15. prosince v Evropské lize proti Utrechtu, následné duely anglické ligy s Fulhamem a Blackpoolem musely být odloženy na leden.

Hlavně přeložení zápasu s Blackpoolem na 12. ledna je pro svěřence trenéra Roye Hodgsona noční můrou. Zápas se odehraje jen tři dny po souboji s Manchesterem United v Anglickém poháru a tři dny před derby s Evertonem.

"Jedinou výhodu to pro nás má, že teď máme čas pracovat na kondici, kterou budeme při náročném programu potřebovat," citovala Hodgsona britská média. "Většinou je nejnáročnějším obdobím to kolem Vánoc. Pro nás to bude leden," dodal.

Hodgson, který přišel do Liverpoolu v létě místo Rafaela Beníteze, plánuje v zimě výraznější přestavbu kádru. S hráči, které zdědil po Benítezovi, totiž není příliš spokojen. Podle britských médií by měli odejít především Milan Jovanovič, Ryan Babel a otazník visí i nad Joem Colem, který neodvádí očekávané výkony.

"Někteří hráči ale nechtějí odejít, protože jinde jim nenabídnou tak vysoké platy. Pak si ale budou muset vybrat, zda chtějí peníze nebo kariéru," uvedl Hodgson, který má údajně vyhlídnuto několik posil. Nejčastěji se spekuluje o jménech jako Ashley Young z Aston Villy, Charles N'Zogbia z Wiganu, Yann M'Vila z Rennes, Marek Hamšík z Neapole, Edin Džeko z Wolfsburgu, Oscar Cardozo z Benfiky Lisabon či Ricky van Wolfswinkel z Utrechtu.

Posily se budou hledat těžko

"Nehodlám přivádět průměrné hráče. Chci co nejkvalitnější hráče, kteří pro nás budou mít dlouhodobý užitek, kteří budou posilami. Hlavně si musím být jistý, že jsou to hráči, kteří jsou lepší než ti, které teď máme. Obávám se ale, že takové hráče v lednu budeme shánět těžko, protože týmy se nechtějí v průběhu sezony oslabovat," řekl Hodgson. Konkrétní jména však neuvedl.

Hlavními oporami by měli být současní hráči Steven Gerrard, Jamie Carragher, kteří se postupně vrací po zranění, a Fernando Torres. Španělský útočník se potýká se ztrátou střelecké formy, ovšem Hodgson věří, že je to jen otázka času, než Torres bude znovu zářit. "Stačí mu gól dva, aby znovu explodoval a byl tím postrachem, co dříve," míní Hodgson. "Sleduji ho každý den na tréninku a tvrdě pracuje na tom, aby byl tím starým Fernandem. Potřebuje se jen chytit," dodal.

Liverpool posílení potřebuje, protože prožívá špatné období. Do ligy dokonce odstartoval nejhůře od ročníku 1953/54, dosud vyhrál jen šest ze sedmnácti zápasů. Cílem však zůstává vybojovat čtvrté místo a účast v Lize mistrů.

"Boj o Ligu mistrů nevzdáme, dokud to bude matematicky možné. Musíme pro to udělat maximum," řekl Hodgson, který si je však vědom, že zlepšení nebude nic snadného. "Fanoušci čekají, že přijde muž s kouzelnou hůlkou, mávne s ní a všechno bude lepší. Jenže kouzelné hůlky neexistují. Čeká nás spousta práce, než se to zlepší," dodal.

Reklama

Související témata: