Hlavní obsah

Balotelli hattrickem sestřelil Aston Villu, Manchester United klopýtl

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru City zvítězili ve 20. kole Premier League na domácím hřišti nad Aston Villou 4:0. Hlavní zásluhu na vítězství Citizens měl italský útočník Mario Balotelli, který se na výhře podílel třemi brankami. Druhý manchesterský celek naopak body ztratil. Manchester United přišel o vedení v poslední minutě a na hřišti Birminghamu pouze remizoval 1:1. Tři body za výhru si připsali fotbalisté Tottenhamu, kteří porazili Newcastle 2:0.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City se radují z branky.

Článek

Svěřence Roberta Manciniho odsunuli na třetí příčku hráči Arsenalu, kteří v londýnském derby zvítězili nad Chelsea. Citizens se však dokázali dostat do čela tabulky po vítězství nad Villans. O zisku tří bodů rozhodli už v prvním poločase. V sedmé minutě srazil k zemi v pokutovém území Balotelliho Lichaj a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten proměnil sám postižený italský útočník.

Ve 13. minutě si na Johnsonův centr od rohového praporku naskočil stoper Lescott a hlavičkou překonal gólmana Friedela podruhé. Z brankové čáry míč sice odvrátil Bannan, ale sudí branku uznali. Uklidnění fotbalisté Citizens i nadále ovládali průběh zápasu. Ještě do konce úvodní půlhodiny se prosadili potřetí. Friedel vyrazil prudkou střelu Silvy zevnitř pokutového území, ale míč se odrazil přímo k nohám Balotelliho, který se zapsal mezi střelce podruhé.

Mario Balotelli v dresu italské reprezentace.foto: Reuters

Hattrick dvacetiletý fotbalista tmavé pleti završil v 55. minutě. Johnsona fauloval ve vymezeném území Albrighton a míč si znovu postavil Balotelli, který znovu poslal Friedela na druhou stranu a s přehledem zvýšil na 4:0. Manchester City se dostal na druhou příčku před Arsenal.

United přišli o body v poslední minutě

Hráči Manchesteru United chtěli na výhru jednoho ze svých soků odpovědět na hřišti Birminghamu, ale za celou první půli si dokázali vytvořit jedinou příležitost. V 18. minutě se z pravé strany snažil brankáře Fostera překvapit veterán Giggs. Velšanův oblouček však skončil pouze na tyči. Po změně stran mohli udeřit domácí. Míč se odrazil ke zcela osamocenému Gardnerovi, který střelou zblízka trefil pouze Van der Sara.

Gólu se nakonec dočkali jako první Rudí ďáblové. V 58. minutě Gibson prostrčil míč nabíhajícímu Berbatovovi, který přízemní střelou na bližší tyč nedal Fosterovi šanci. Nejlepší střelec soutěže slavil již 14. ligovou branku v sezóně. A o tři minuty později se mohl Bulhar radovat znovu. Pohotová rána však pouze orazítkovala tyč. Zdálo se, že svěřenci Alexe Fergusona dovedou zápas do vítězného konce, ale v poslední minutě se míč odrazil před volného Bowyera, který vyrovnal na konečných 1:1.

Nezaváhal ani Tottenham

Tři body za vítězství si připsali také hráči Tottenhamu, kteří na White Hart Lane přivítali Newcastle. První branku Kohoutů vstřelil Lennon v 57. minutě. O devět minut později rozhodčí vyloučil domácího Kaboula, ale fotbalistům z Londýna se podařilo náskok ještě navýšit, když se prosadil rychlonohý Bale. Tottenham díky vítězství předskočil v tabulce Chelsea, která bude svůj zápas dohrávat ve středu.

V dalších duelech porazil Fulham díky dvěma brankám Bairda Stoke 2:0, Sunderland doma podlehl Blackpoolu 0:2 a West Bromwich prohrál před vlastními diváky s Blackburnem 1:3. Za Rovers vstřelil dva góly Kalinič a v 64. minutě viděl červenou kartu. West Ham, za který odehrál celý zápas Radoslav Kováč, remizoval s Evertonem 1:1.

Duely Wigan - Arsenal, Chelsea - Bolton a Liverpool - Wolverhampton jsou na programu ve středu.

Premier League, 20. kolo:
Manchester City - Aston Villa 4:0 (8. z pen., 27. a 55. z pen. Balotelli, 13. Lescott), Stoke - Fulham 0:2 (4. a 11. Baird), Sunderland - Blackpool 0:2 (50. a 90. Campbell), Tottenham - Newcastle 2:0 (57. Lennon, 81. Bale), West Bromwich - Blackburn 1:3 (17. Thomas - 3. a 54 Kalinič, 62. Diouf), West Ham - Everton 1:1 (16. vlastní Hibbert - 42. Coleman), Birmingham - Manchester United 1:1 (90. Bowyer - 58. Berbatov).

Reklama

Související témata: