Hlavní obsah

Součka mrzela prohra na Anfieldu, v úvodu sezony chtěl víc bodů

Londýn

Defenzivního záložníka Tomáše Součka mrzelo, že si fotbalisté West Hamu neodvezli ze sobotního zápasu anglické ligy na hřišti obhájce titulu Liverpoolu ani bod a po sedmi utkáních jich mají na kontě osm. Po zápasech s elitními celky čeká Kladiváře v sobotu londýnské derby s předposledním Fulhamem.

Foto: Clive Brunskill, Reuters

Tomáš Souček (vpravo) z West Hamu v souboji s Thiagem Alcántarou z Liverpoolu.

Článek

West Ham vedl na Anfieldu od 10. minuty, ale nakonec prohrál 1:2. Rozhodující gól vsítili domácí v 85. minutě zásluhou Dioga Joty. Kladiváři prohráli v lize po čtyřech zápasech.

"Cítili jsme, že jsme měli smůlu. Vedli jsme 1:0 a ještě pět minut před koncem to bylo 1:1. Měli jsme radost, že jsme Liverpoolu nedovolili vytvořit si tolik příležitostí. Nakonec ale vyhráli a bylo to pro nás těžké," řekl Souček v rozhovoru pro klubovou televizi.

West Ham je po neúplných sedmi kolech na 14. místě. "Chtěl jsem víc bodů, ale když jsme prohráli úvodní dvě utkání a podívali jsme se na rozpis, věděli jsme, že to bude těžké. Od zápasu s Arsenalem (1:2) jsme se zlepšovali," uvedl pětadvacetiletý český reprezentant.

Foto: Peter Powell, Reuters

Pablo Fornals slaví úvodní branku utkání

V posledním utkání před reprezentační pauzou čeká jeho tým nováček ligy Fulham, který z úvodních šesti zápasů získal jen bod. "Před dalším duelem budeme tvrdě pracovat, chceme proti Fulhamu vyhrát. Bude to jiná výzva na rozdíl od předchozích čtyř zápasů. Doposud jsme hráli s týmy z elitní šestky. Teď chceme víc držet míč a vytvořit si víc šancí," prohlásil bývalý hráč Slavie, Liberce a Žižkova.

Reklama

Související témata: