Hlavní obsah

Nehráli jsme jako skutečná Chelsea, smutní Čech po prohře s Arsenalem

Podle brankáře Petra Čecha nehrál jeho tým v pondělí při porážce 1:3 s fotbalisty Arsenalu jako skutečná Chelsea. Obhájci titulu pošesté za sebou v anglické lize nevyhráli a v tabulce jsou až pátí se ztrátou sedmi bodů na vedoucí Manchester United.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech.

Článek

"Nepamatuju se, že bychom někdy dostali dva góly za minutu. Na takovouhle Chelsea nejsme zvyklí. Při druhé a třetí brance to vážně nebyla Chelsea," prohlásil Čech v rozhovoru pro klubový web.

"Děláme špatná rozhodnutí všude, v obraně i útoku. Přestali jsme hrát tak, jak jsme hráli na začátku sezóny, kdy jsme nedostávali góly a hodně jsme jich dávali," postěžoval si český gólman.

"Každý náš útok končí ofsajdem"

"Nemůžeme najít ten samý rytmus. Děláme chyby, kazíme přihrávky. Každý náš útok končí ofsajdem, špatně hrajeme i v obraně. Právě proto nevyhráváme," uvedl český gólman, který zahájil ligu třemi čistými konty a doma neinkasoval v úvodních šesti zápasech.

Nyní čeká jeho tým na vítězství od 10. listopadu, kdy porazil Fulham 1:0. Strádání může ukončit ve středečním duelu s Boltonem, v němž bude mít Chelsea výhodu domácího prostředí po třech a půl týdnech. "Nikdo z nás nepanikaří. Neházíme ručník do ringu, protože víme, že se všechno může rychle změnit," věří Čech. Sebevědomí prý týmu nechybí.

"Snažíme se dělat všechno správně, ale na hřišti nám to nevychází. Taková období ve sportu nastávají a je potřeba to zlomit," řekl. "Naše ztráta narostla, takže potřebujeme vyhrát nad Boltonem a znovu se nakopnout. Chce to jeden zápas, kdy budeme mít štěstí, což nám teď chybělo," uvedl Čech.

Pod Ancelottim se třese židle 

Šňůra neúspěchů londýnského klubu vyvolává spekulace o možném odvolání italského kouče Carla Ancelottiho. Ruský majitel klubu Roman Abramovič propustil během sedmi let čtyři trenéry, nikdo z nich přitom neměl tak černou sérii jako Ancelotti.

Podle Čecha zvládá bývalý trenér AC Milán a Juventusu náročnou situaci dobře. "Má spoustu zkušeností. V AC byl taky pod tlakem. I v minulé sezóně jsme měli období, kdy jsme byli pod velkým tlakem, ale zlomili jsme to a získali double. Zkusíme to zopakovat," uvedl gólman.

Reklama

Související témata: