Hlavní obsah

Rozhodčí okradl Manchester o výhru. Pustil ruku a faul, zuří Ferguson

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United nečekaně ztratili v úterním zápase na hřišti Birminghamu, když v posledních vteřinách přišli o hubený náskok 1:0. Vyrovnávací gól Bowyera pořádně naštval manažera United Alexe Fergusona. Podle něj gól padl po hraní rukou soupeře a faulu na stopera. Opakované záběry mu dávají spíše za pravdu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Alexe Fergusona naštval uznaný gól Birminghamu.

Článek

Gólu do sítě hostů předcházel souboj Nikoly Žigiče s Rio Ferdinandem, při němž měl srbský forvard odrazit míč k Lee Bowyerovi do gólové šance rukou. Sudí Lee Mason ale sporný okamžik pustil.

„Byla tam ruka a faul na obránce. Normálně skrz něj prošel. Když tohle rozhodčí nevidí, jakou máte pak šanci," zlobil se Ferguson po utkání. „Je to hrozně kruté. Přehrávali jsme je a zasloužili jsme si vyhrát. Velká škoda,“ litoval.

„V první půli se nic moc nedělo, ve druhé jsme ale hráli skvěle. Když jsme vedli, měli jsme je už dodělat. Jejich vyrovnávací gól neměl platit,“ pokračoval rekordman na lavičce United.

Úvodní gól hostů vstřelil po parádní akci Dimitar Berbatov. Nejlepší střelec soutěže slavil již čtrnáctou ligovou branku v sezóně. Tři minuty nato se mohl Bulhar radovat znovu, ale jeho rána pouze trefila tyč. Po utkání mohla opora United litovat dvojnásob.

United i přes ztrátu zůstávají v čele Premier League. Městský rival City, který odehrál o dva zápasy více, má stejně bodů. Třetí Arsenal zaostává o tři body. „Jestli si věřím na titul? Myslím, že máme šanci. Ve hře o čelo ligy je ale pět až šest týmů,“ dodal Ferguson.

Kouč domácích Alex McLeish přiznal, že jeho tým dosáhl na remízu s „trochou štěstí",  s výkonem svých svěřenců byl spokojen. Remíza s favoritem vytáhla Birmingham ze sestupových příček. „Dostali jsme odměnu za naši vytrvalost, koncentraci a taktický výkon,“ uvedl Mcleish.

Reklama

Související témata: