Hlavní obsah

Bednáře vypískali vlastní fanoušci! Reprezentant se trápí i ve druhé lize

LEICESTER

Do druholigového Leicesteru City přicházel jako velká posila, ale zatím se nová štace českého reprezentačního útočníka moc nedaří. V novém působišti nastoupil do pěti zápasů, ale nedal ani jeden gól. Navíc frustrovaní fanoušci City obrátili při nepovedeném utkání v Millwallu hněv proti němu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Bednář se v dresu Leicesteru ve druhé lize zatím netrefil.

Článek

„Bylo cítit, že hostující fanoušci jsou zoufalí. Roman Bednář neustále padal a byl v ofsajdu. Schytal ironické pokřiky, i když vyhrál hlavičkový souboj. Následovalo volání ´Vrať se do West Brom´,“ píše list Leicester Mercury.

Bednář přišel na výpomoc do druhé ligy poté, co přestal dostávat šance v Premier League v dresu West Bromwich Albion. Do týmu si ho na hostování přivedl slavný kouč Sven Göran Eriksson. Po Bednářově premiéře proti Nottinghamu trenér českou posilu chválil.

Zoufale neefektivní Bednář

„Při prvních kontaktech mu míč trochu překážel, ale pak se hodně zlepšil. Je velký, silný a hodně pohyblivý, což je velmi důležité,“ řekl bývalý trenér reprezentací Anglie, Mexika, Pobřeží Slonoviny či týmů jako Manchester City nebo Lazio Řím.

V Millwallu Eriksson vystřídal Bednáře po prvním poločase a fanoušci hostů nadšeně přivítali jeho náhradníka Dariuse Vassella. „Vassell na začátku druhé půle naštěstí nahradil zoufale neefektivního Bednáře,“ píše deník Mirror.

Český reprezentant si nové angažmá pochvaloval, i když ještě ani jednou neodehrál v novém dresu celých devadesát minut. Při kanonádě proti Doncasteru dokonce kvůli zranění odkulhal ze hřiště už ve 37. minutě. I když se zatím český bijec v dresu City neprosadil, kouč Eriksson se nechal slyšet, že by rád prodloužil jeho hostování  v přestup.

Na robustního forvarda chtěl spoléhat i reprezentační kouč Michal Bílek. Nasadil ho také do všech pěti reprezentačních duelů této sezóny, i když většinou jen jako střídajícího hráče. Bednář však zatím skóroval jen v přátelském duelu proti Lotyšsku.

Reklama

Související témata: