Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea zachránil sporný gól. Zařízli nás jako obvykle, zuří Bolton

Fotbalisté Chelsea se konečně probrali a výhrou 1:0 nad Boltonem ukončili nejhorší sérii v tomto desetiletí. Pořádně si oddechl i kouč Blues Carlo Ancelotti, jemuž by se další neúspěch na lavičce mohl stát osudným. Tým ze Stamford Bridge vyhrál v Premier League poprvé v posledních sedmi zápasech.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea. Hrozivá série je přerušena.

Článek

Bolton však byl slavnějšímu soupeři po většinu zápasu více než vyrovnaným soupeřem, jenže své šance promarnil. Výhru domácím nakonec zařídil Florent Malouda po hodině hry po přihrávce Didiera Drogby, který předtím přebíral podle hráčů Boltonu míč v ofsajdu.

Drogbovi prý prošel i volejbal

„Nakonec nás srazila tahle situace, která měla být podle mě posouzená jako ofsajd. Měla pro nás být odpískána i penalta, ale co se dá dělat. Hráli jsme tu minulou sezónu, kdy se pro nás měly pískat dvě tutové penalty, ale nestalo se. Drogba tehdy hrál ve vápně volejbal, takže teď mě to ani nepřekvapuje,“ řekl po utkání zklamaný trenér hostů Owen Coyle listu Guardian.

Sporná situace však nijak nekazila radost z výhry hráčům Chelsea a zejména kouči Ancelottimu. „Nevím, jestli před gólem byl ofsajd a vůbec mě to nezajímá. Pro nás bylo důležité se probudit a konečně vyhrát. Tým makal celých devadesát minut a ukázal svůj charakter,“ řekl italský stratég.

Podle jeho slov se Chelsea nemohla dostat v první půli do správného tempa. Změna v projevu mužstva prý přišla až po úvodním a jediném gólu zápasu. „Po tom gólu z nás spadla obrovská tíha,“ připustil trenér.

Zároveň připustil, že hra Chelsea zdaleka nebyla bezchybná. Problémy obhájce titulu rozhodně nejsou po jedné výhře vyřešeny. „Nejsem si jistý, že teď bude vše OK. Nenacházíme se zrovna v ideálním rozpoložení a atmosféře. Můžeme se ještě lepšit a doufám, že se tak v roce 2011 stane,“ věří Ancelotti.

Výhra Chelsea přišla po tvrdé kritice projevu mužstva od brankáře Petra Čecha. Celek ze Stamford Bridge je však stále poměrně daleko od obhajoby titulu. Zatím se musí spíše obávat o čtvrtou příčku zajišťující předkolo v Lize mistrů, na kterou má jednobodový náskok na Tottenham. Na první příčku pak ztrácejí Blues čtyři body, vedoucí Manchester United má však o jeden odehraný zápas méně.

Reklama

Související témata: