Hlavní obsah

Fotbalový rozhodčí Webb dostane řád od královny

LONDÝN

Anglický fotbalový rozhodčí Howard Webb obdrží od královny Alžběty II. Řád britského impéria. Devětatřicetiletý policista řídil nejdůležitější zápas letošního roku - finále mistrovství světa v Jihoafrické republice mezi Španělskem a Nizozemskem (1:0 v prodloužení). Rozhodoval také finále Ligy mistrů, v němž Inter Milán porazil Bayern Mnichov.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Sudí Howard Webb v akci

Článek

"Bylo to neuvěřitelných dvanáct měsíců a tohle vyznamenání ten rok ještě vyšperkovalo," řekl BBC Webb, který v listopadu pískal bezbrankový přípravný zápas českých fotbalistů v Dánsku.

Finále mistrovství světa řídil jako první anglický sudí po 36 letech. Rozdal v němž 14 žlutých karet a vyloučil Nizozemce Johnnyho Heitingu. Po utkání čelil kritice, že neudělil červenou kartu také Nigelu de Jongovi za brutální zákrok na Xabiho Alonsa, což později sám uznal jako chybu.

Na tradičním novoročním seznamu oceněných osobností jsou ze sportovců ještě nejlepší evropský golfista letošního roku Graeme McDowell, který pomohl výběru Evropy získat Ryder Cup, a bývalý anglický ragbyový reprezentant Mike Catt. Také oni převezmou Řád britského impéria.

Reklama

Související témata: