Hlavní obsah

Trenér Liverpoolu Hodgson se omluvil fanouškům

LIVERPOOL

Trenér fotbalistů Liverpoolu Roy Hodgson se omluvil fanouškům svého týmu za obvinění, že za ním nestojí. Po středeční porážce v anglické lize 0:1 s posledním Wolverhamptonem příznivci "Reds" volali na domácím stadionu po návratu španělského kouče Rafaela Beníteze, což Hodgsona rozčílilo.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský trenér Roy Hodgson

Článek

Prohlásil, že od jeho příchodu se vytratila pověstná podpora fanoušků na Anfield Road a doufá, že se z diváků stanou fanoušci. Tím si ještě víc popudil příznivce, kteří rozjeli na internetu petici za jeho odvolání.

"Samozřejmě lituji, jestli jsem se nějak dotkl fanoušků. Nemyslel jsem to tak, jenom jsem se bránil," uvedl Hodgson, po jehož letním příchodu se Liverpoolu nedaří. Slavný klub vyhrál v domácí soutěži jen šest z 18 zápasů a v tabulce mu patří dvanácté místo. Podle bookmakerů je žhavým kandidátem na propuštění.

"Přijal jsem zodpovědnost a nastavil bradu, takže jsem první na ráně, když se týmu nedaří. Chápu je (fanoušky) a rozumím jim. Mrzí mě, že se to obrátilo tak, že na ně útočím. To bych nikdy neudělal, protože není důvod. Jsou to nejlepší fanoušci v zemi," uvedl kouč Liverpoolu, který se v úvodu nového roku utká v Evropské lize s pražskou Spartou.

Podle Hodgsona je pochopitelné, že on sám se netěší přízni fanoušků. "Zatím nebyl důvod. Věřím, že až se to otočí a výsledky budou lepší, bude za námi stát spousta z nich," prohlásil.

Reklama

Související témata: