Hlavní obsah

Chelsea přišla o výhru nad Aston Villou gólem v nastavení

PRAHA

Fotbalisté londýnské Chelsea sahali v nedělním domácím utkání anglické ligy s Aston Villou po vítězství. Přišli o něj ale v první minutě nastaveného času, kdy se trefil hostující Clark a zařídil dělbu bodů za remízu 3:3. Chelsea po dalším klopýtnutí ztrácí šest bodů na vedoucí Manchester United, který má navíc zápas k dobru.

Foto: Dani Cardona, Reuters

Útočník Chelsea Didier Drogba

Článek

Zápasy s Aston Villou má zřejmě rád Frank Lampard, protože proti tomuto týmu vstřelil už devět branek, proti žádnému jinému týmu se mu tolik nedaří. A potvrdil to i tentokrát. V 21. minutě zápasu fauloval Maloudu hostující Collins, k penaltě se postavil právě Lampard a vzápětí otevřel skóre.

Na konci prvního poločasu sudí rozhodli o dalším pokutovém kopu, tentokrát trestali Chelsea za faul Essiena. Penaltu proměnil Ashley Young a gólem do šaten vyrovnal. Navíc těsně po začátku druhého poločasu přišla pro domácí další rána, když zblízka hlavou překonal Petra Čecha Heskey.

Chelsea ale bojovala a její fanoušci se na Stamford Bridge dočkali obratu. Šest minut před koncem vyrovnal střelou do pravého dolního rohu Drogba a 89. minutě skóre otočil kapitán John Terry. Mohlo se začít slavit, jenže výhra se nakonec nekonala. Obrana domácích v nastavení neuhlídala Clarka, který hlavou vyrovnal na konečných 3:3.

Ve druhém nedělním utkání Wigan podlehl na domácím hřišti Newcastlu 0:1. Jediný gól utkání vstřelil v 18. minutě Ameobi. Hosty vítězství posunulo na desátou příčku tabulky.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Chelsea - Aston Villa 3:3 (23. Lampard z pen., 84. Drogba, 89. Terry - 41. Young z pen., 47. Heskey, 90.+1 Clark), Wigan - Newcastle 0:1 (18. Ameobi).

Reklama

Související témata: