Hlavní obsah

Zase budeme hrát o titul, tvrdil i po ztraceném duelu s Aston Villou kouč Chelsea

LONDÝN

Samozřejmě že cítil zklamání, pochopitelně že kouč Chelsea Carlo Ancelotti byl po remíze 3:3 v nedělním duelu s Aston Villou rozčarovaný. I dělba bodů však podle italského trenéra potvrdila, že krize Blues je zažehnána. „Zlepšujeme, v této sezóně své ještě řekneme,“ prohlásil Ancelotti, jehož Chelsea ztrácí v anglické Premier League na vedoucí Manchester United šest bodů a navíc má odehráno o zápas víc.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Zklamaný Didier Drogba. Jeho Chelsea ztrtatila v nastavení zápas s Aston Villou.

Článek

Fotbalistům Chelsea se výhra nad Aston Villou doslova vnucovala. V samém závěru duelu na Stamford Bridge se jim podařilo skóre otočit, neboť šest minut před koncem Drogba vyrovnal na 2:2 a v 89. min. vstřelil kapitán Terry vedoucí branku. Diváci, hráči i trenéři propadli euforii, ze které ovšem záhy vystřízlivěli. Hned v první minutě nastavení totiž domácím nevyšla ofsajdová past a hlavičkující Clark vyrovnal.

„Nebyli jsme schopni udržet koncentraci až do konce, byla to jednoznačně naše chyba. Přitom jsme potřebovali vyhrát a navázat tak na středeční vítězství nad Boltonem,“ hledal Ancelotti vinu u svých hráčů i sám u sebe. Po Terryho trefě totiž propukly na trávníku divoké oslavy, v jejich středu se ocitl i on sám.

Trenér Chelsea Carlo Ancelottifoto: ČTK/AP/Tom Hevezi

„Byla to přirozená reakce na vývoj zápasu a výkon, který jsme podali ve druhém poločase. Hráli jsme velice dobře, z mužstva jsem cítil zase spoustu energie a hlavně dobrý duch,“ odmítl, že by své svěřence za ztrátu koncentrace trestal. I nad dohady mezi rozladěným Drogbou a Terrym po závěrečném hvizdu mávl rukou. „Všechno je v pořádku,“ ujišťoval.

Po bídné sérii, kterou Chelsea v uplynulých týdnech zažívala a jež byla nejhorší za posledních jedenáct let, italský trenér cítí, že jeho pozice v klubu je zase pevná. „Zlepšujeme se a své ještě v této sezóně můžeme říct. Pravda, je zde bodový rozdíl mezi námi a Manchesterem, což ale neznamená, že je konec. O titul ještě hrát můžeme a budeme,“ plánuje Ancelotti, podle něhož bude klíčovým duelem březnová konfrontace jeho Chelsea na Old Trafford s vedoucím Manchesterem United.

Obhájce titulu by měl jít do ostře sledovaného duelu silnější, neboť Ancelotti znovu mluvil o tom, že jeho tým potřebuje posílit. „Nerad vykládám, které hráče potřebujeme. Každopádně však nějaké potřebujeme a pak budeme hrát znovu o titul,“ je přesvědčen italský kouč.

Reklama

Související témata: