Hlavní obsah

VIDEO: Syčák Bowyer se opět předvedl, záměrně se prošel po noze protihráče

BIRMINGHAM

Muž s velmi špatnou pověstí na sebe znovu upozornil. V utkání 21. kola Premier League proti Arsenalu záložník Birmignhamu Lee Bowyer využil toho, že hráč Kanonýrů Bacary Sagna leží na zemi a záměrně mu dupnul na vnitřní stranu stehna.

Foto: www.bcfc.com

Záložník Birminghamu Lee Bowyer

Článek

Birmingham v předchozím domácím utkání vyválčil bod za remízu s Manchesterem United a podobného výsledku chtěli svěřenci Alexe McLeishe dosáhnout i proti Arsenalu. Kanonýři však nedali domácím na St. Andrews šanci a zvítězili jasným výsledkem 3:0.

Někteří domácí hráči nepříznivý vývoj zápasu nedokázali unést. Nejzákeřnější zákrok předvedl raubíř Bowyer. Fotbalistovým zkratem se již zabývá anglická Fotbalová Asociace a záložníkovi hrozí stop až na šest zápasů.

Chováním v pondělí čtyřiatřicetiletého fotbalisty se podle kouče Manchesteru United Alexe Fergusona měla FA zabývat již po utkání s Rudými ďábly. „Za své chování v první půli, si Bowyer zasloužil červenou kartu,“ prohlásil Skot po zápase.

Chování Bowyera však bude FA řešit až nyní. Ohrožena je tak účast rodáka z Londýna v utkáních Premier League proti Blackpoolu a v derby s Aston Villou. Chybět by mohl také v zápase FA Cupu proti Millwallu a stihnout by nemusel ani úvodní duel semifinále Carling Cupu proti West Hamu.

Bývalá hvězda Leedsu a West Hamu na sebe upoutala pozornost v době, kdy oblékala dres Newcastle. V dubnu roku 2005 se Bowyer přímo na hřišti pustil během zápasu do svého spoluhráče Kierona Dyerea. Oba hráče poté vyšetřovala i britská policie.

Reklama

Související témata: