Hlavní obsah

Chelsea zase prohrála, Ancelotti se přesto vyhazovu nebojí

LONDÝN

Bídná série mistrovské Chelsea pokračuje. Ve středeční noci prohrála i na hřišti Wolverhamptonu, jemuž jde v anglické fotbalové Premier League o holé přežití. A dokonce vlastním gólem, který si dal už v 5. minutě Bosingwa. Ancelottiho tým však přesto nebyl schopen na tento úder reagovat a vyšel zase naprázdno. Přesto italský kouč tvrdošíjně opakuje: „Od samého začátku to pro nás bylo obtížné, ale žádný problém v mužstvu jsem neviděl. Prohráli jsme, ale nic není ztraceno!“

Foto: Marco Bucco, Reuters

Trenér Chelsea Carlo Ancelotti se svého případného vyhazovu nebojí.

Článek

Mizérie, jakou Chelsea zažívá, nemá obdoby. Z posledních 11 zápasů na ligové a pohárové scéně vyhrála jen dva, takže v Premier League ztrácí na páté příčce na vedoucí Manchester United již devět bodů, přičemž má odehráno o zápas víc.

Teď padla na Wolverhamptonu, což by mohlo stát italského kouče Carlo Ancelottiho hlavu. „Nedivil bych se tomu, kdybych byl vyhozen, ale nebojím se toho. Mám dobré vztahy s hráči i lidmi ve vedení klubu, takže doufám, že budu v práci pokračovat,“ nechal se slyšet Ancelotti porážce s „Vlky“.

Pro ně byl skalp mistrovského celku senzací, které nemohli ještě dlouho po utkání uvěřit. „Fantastický výsledek, fantastický výkon a úsilí všech mých hráčů. Zatím se pohybujeme jako loket houslisty nahoru a dolů, ale když budeme takto pokračovat, určitě 22. května neskončíme na jednom z posledních tří míst,“ jásal kouč Vlků Mick McCarthy před televizními kamerami SkySport.

Ani Ancelotti kupodivu optimismus a víru v lepší dny příští neztrácí. „Teď už bude těžké bojovat o titul, protože naše ztráta dál narůstá, ale nic není ztraceno. Tedy pokud budeme tvrdě pracovat a věřit v lepší budoucnost. Je snadné říct, že to pro Chelsea není dobrá sezóna, ale čeká nás ještě spousta zápasů. Musíme pokračovat v boji o titul, ale hlavně – máme tu FA Cup a Ligu mistrů,“ pravil s evidentními chmurami na duši trenér Chelsea Carlo Ancelotti.

Reklama

Související témata: