Hlavní obsah

Pro kouče Liverpoolu Hodgsona je Blackburn prokletý. Zase mu hrozí vyhazov

BLACKBURN

Fotbalová Sparta musí litovat, že zápasy Evropské ligy s Liverpoolem nehraje v těchto dnech. Anglický celek je v krizi. A hluboké, což středeční prohra v Blackburnu 1:3 znovu potvrdila. Proto dost možná, že k únorové konfrontaci s Pražany přijede Liverpool už bez trenéra Roye Hodgsona, pro něhož stadión Ewood Park v Blackburnu představuje prokletí.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský manažer Roy Hodgson

Článek

Samozřejmě že mu po středeční prohře jeho působení v Blackburnu předhodili. Pochopitelně že mu připomněli, jak ho před rovnými dvanácti lety majitel Blackburnu Jack Walker po domácí prohře se Southamptonem nemilosrdně vyrazil. A to přesto, že v předešlé sezóně získal Roy Hodgson jako kouč Fulhamu dvakrát ocenění manažer měsíce.

„Tehdy to na dlouhá léta poskvrnilo mou pověst v celém anglickém fotbale. Nikdo se neobtěžoval sledovat úspěchy, jichž jsem dosáhl ve Švédsku, Švýcarsku, Itálii či v Dánsku, všichni angličtí novináři mě spojovali jen s Blackburnem,“ stěžoval si často Hodgson.

Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard už prohru v Blackburnu jen snižoval.foto: Reuters/Phil Noble

Teď by se mohl stát Blackburn znovu jeho osudem. Jeho tým tam ve středeční noci prohrál 1:3, v tabulce Premier League se zmítá s 25 body na dvanáctém místě a Hodgsonovi zvoní hrana. Sám to tuší, takže tisková konference po utkání s Blackburnem trvala jen dvě minuty a zahrnovala pouhé tři otázky.

„Zažívám depresi, frustraci a zklamání. Byl to pro nás opravdu špatný den. Když Liverpool prohraje v Blackburnu, nedá se k tomu vůbec nic říci. Jen to, že jsme hráli něco úplně jiného, než s čím jsme sem přijeli,“ přiznával očividně skleslý Roy Hodgson, o němž se před časem spekulovalo jako o trenérovi anglické reprezentace. Však mu to fanoušci škodolibě připomínali skandováním: „Hodgson k Anglii!“

„Přál bych si, aby mohli přijít do šatny a viděli, že nejen já, ale i všichni hráči jsou z této prohry vykolejení a frustrovaní,“ reagoval Hodgson, jehož tým prohrával v Ewood Parku v 57. minutě už 0:3. Hrozící debakl zmírnil v závěru kapitán Liverpoolu Steven Gerrad hrající v dresu „Reds“ 550. zápas, čtyři minuty před koncem ovšem odmítl zdramatizovat závěr utkání, neboť neproměnil penaltu.

Jakmile po prohře s Blackburnem přišla řeč na další Hodgsnovo působení v Liverpoolu, naježil se. „Nemám v úmyslu odpovídat na jakékoli dotazy na toto téma. Jsem v depresi z výsledku i výkonu,“ pravil podrážděně, neboť zřejmě tušil, že nad jeho hlavou visí popravčí sekera.

Reklama

Související témata: