Hlavní obsah

Nevillovo manželství s United po 19 letech skončí. V létě dá fotbalu sbohem

MANCHESTER

Ve vrcholovém fotbale najdete jen pár hráčů, kteří spojí celou svou kariéru s jedním klubem. Jedním z nich je obránce Manchesteru United Gary Neviile, který v kádru Red Devils kroutí už devatenáctou sezónu. V létě ale toto fotbalové manželství skončí, pětatřicetiletý Angličan totiž plánuje pověsit kopačky na pomyslný hřebík. Cítí prý totiž, že na nejvyšší úroveň už výkonostně nepatří.

Článek

Neville to podle serveru goal.com pověděl svým kamarádům. V úvahu prý nepřipadá varianta, že by přestoupil do některého z menších klubů. Nechce totiž, aby kariéru končil v době, kdy má svá nejlepší léta již za sebou.

Namísto toho plánuje svou budoucnost spojit s trénováním v Manchesteru United, tak jak to po konci kariéry udělal Nor Ole Gunnar Solskjaer. Ten dva a půl roku pracoval pro rezervu Red Devils a později se stal hlavním trenérem norského Molde.

Pětatřicetiletý obránce v letošním ročníku nastoupil v dresu Red Devils jen ke čtyřem utkáním, naposledy minulý týden proti West Bromwich Albion. Neville si v dresu United odbyl premiéru v roce 1992 a během devatenácti sezón zasáhl do 602 zápasů, což je pátý nejlepší počin v historii klubu. S Manchesterem vyhrál osm ligových titulů, v roce 1999 slavil triumf v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: